Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
START & DRIVE EXCELLENCE PREDICT: EEN LENGTE VOORSPRONG OP HET GEBIED VAN ONDERHOUD

START & DRIVE EXCELLENCE PREDICT: EEN LENGTE VOORSPRONG OP HET GEBIED VAN ONDERHOUD

Renault Trucks lanceert Start & Drive Excellence Predict, het voorspellende onderhoudscontract. Dit aanbod, dat de voorbije twee jaar zijn sporen heeft verdiend in twaalf landen, optimaliseert de beschikbaarheid van voertuigen en verhoogt zo de productiviteit van onze klanten.

Handelen voor er een defect optreedt en de gemoedsrust van onze klanten maximaliseren door de constante mobiliteit van hun voertuigenpark te verzekeren: dat is de missie van Renault Trucks. Daartoe lanceert de constructeur Start & Drive Excellence Predict, een voorspellend onderhoudscontract dat de immobilisatietijd van voertuigen beperkt.

Concreet steunt Start & Drive Excellence Predict op een onberispelijk beheer van het onderhoudsplan en de analyse van technische gegevens van het voertuig, die in real time worden verzameld dankzij de connectiviteitssystemen.

Een geoptimaliseerd en dynamisch onderhoudsplan

Om klanten langer te laten genieten van de originele prestaties van het voertuig, biedt Renault Trucks een specifiek onderhoudsplan op maat van het gebruik van elk voertuig. Door de planning, de administratieve opvolging en de realisatie van onderhoudsinterventies voor zijn rekening garandeert de concessiehouder zijn klanten een totale gemoedsrust en een onmiddellijke daling van de kosten.

Dankzij de connectiviteit en de in real time doorgegeven kilometerstanden, draaiuren van de motor en verbruikscijfers wordt de planning van onderhoudsinterventies automatisch verfijnd en wekelijks bijgesteld.

De opvolging van slijtageonderdelen

Ongeplande onderhoudsbeurten zijn vaak duurder en de bijbehorende immobilisatie van de vrachtwagen duurt doorgaans langer. Maar met Start & Drive Excellence Predict worden de gegevens van belangrijke slijtageonderdelen (patroon van luchtdroger, remblokken, koppelingsschijven, batterij) om de drie dagen doorgegeven aan de concessie.

Zo wordt de slijtage van onderdelen voortdurend opgevolgd en geanalyseerd. Wanneer er abnormale of vroegtijdige slijtage wordt vastgesteld, neemt de concessie onmiddellijk contact op met de klant.

Pech voorkomen

Wanneer de klant een Start & Drive Excellence Predict-contract onderschrijft, worden de foutcodes van kritieke onderdelen van het voertuig continu verzameld en geanalyseerd door een opvolgingsplatform in Gent. 80 procent van de kernonderdelen die bij slijtage of defect tot de totale immobilisatie van de vrachtwagen kunnen leiden, worden opgevolgd (exclusief trailer en banden) dankzij geconnecteerde sensoren. Wanneer er een anomalie wordt gedetecteerd, waarschuwt het opvolgingsplatform onmiddellijk de concessie, die op haar beurt aan de klant vraagt om het voertuig naar de concessie te brengen om pech te vermijden.

Voor hij contact opneemt met de klant, gaat de concessiehouder ook na of er op korte termijn nog andere interventies moeten worden uitgevoerd in het kader van het gepersonaliseerde onderhoudsplan of om slijtageonderdelen te vervangen. Zo wordt de immobilisatietijd van het voertuig geoptimaliseerd.

Dit voorspellende onderhoudsplan is het resultaat van een project dat sinds eind 2017 loopt en steunt op de kracht en expertise van het Renault Trucks-netwerk. Na een pilootfase van een jaar in Frankrijk en de Tsjechische Republiek heeft Renault Trucks zijn oplossing in 2019 geïmplementeerd in twaalf Europese landen, in België zal deze oplossing beschikbaar zijn in het voorjaar 2020. Op dit ogenblik zijn er al 10.000 voertuigen gedekt door een Start & Drive Excellence Predict-contract. Het aanbod is beschikbaar op de voertuigen van het T- en T High-gamma van Renault Trucks. In de loop van 2020 wordt het ook beschikbaar voor de C- en K-gamma’s.

Start & Drive Excellence Predict wordt deel van een compleet gamma onderhoudscontracten van Renault Trucks: Start & Drive Reference, Start & Drive Performance of Start & Drive Endurance voor voertuigen ouder dan vijf jaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details