Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Steelwrist bestuurt en herkent onze uitrustingsstukken

Steelwrist bestuurt en herkent onze uitrustingsstukken

Tijdens vakbeurs bauma presenteerde Steelwrist interessante toevoegingen aan het programma volautomatische snelwisselsystemen, inclusief een vernieuwde versie van het Front Pin Lock vergrendelingssysteem. Belangrijke zaken, maar Steelwrist heeft nog meer te bieden, zoals het geavanceerde Xcontrol besturingssysteem en in het verlengde daarvan, voor Quantum Tool Recognition, het handige systeem om uitrustingsstukken te beheren.

Steelwrist XControl is een op eenvoudige wijze te gebruiken besturingssysteem, dat de sleutel is tot een soepele en zuinige tiltrotator. De kracht van XControl is, dat het automatisch de instellingen voor een optimaal bedieningsgevoel en een minimaal brandstofverbruik kalibreert (Auto Tuning). En dat alles gewoon met de joysticks met pistoolgreep en rolschakelaars, die op deze wijze een optimaal controlegevoel bieden. Het besturingssysteem werkt even goed tijdens het verplaatsen van de machine. Precies wat we willen. Bovendien zijn er hand- of palmsteunen beschikbaar voor deze joysticks, wat het werken ermee nog aantrekkelijker maakt. Integratie is mogelijk met de meest toonaangevende machinecontrolesystemen en af-fabriek leverbaar bij meerdere OEM-fabrikanten, zoals Volvo, JCB, Doosan, Yanmar…

Steelwrist X-control: De kracht van XControl is, dat het automatisch de instellingen voor een optimaal bedieningsgevoel en een minimaal brandstofverbruik kalibreert.

Eenvoudig in te stellen

Veilige wiel- of rupsbesturing is als optie verkrijgbaar, samen met andere machine-afhankelijke opties zoals die voor de bediening van het dozerblad, zwenkgiek en/of stelgiek… De besturing is eenvoudig in te stellen en met tracksteering kan een rupsmachine altijd probleemloos rechtuit rijden. Bij XControl worden de rupsen bediend met de twee wijsvingerrollen: één rolschakelaar zorgt voor het parallel lopen van de tracks voor- of achteruit en de andere stuurt de machine naar rechts of links. XControl G2 was het eerste besturingssysteem met ingebouwde Clinometer, waarmee je in de cabine op handige wijze zicht kan houden op de rotatie- en kantelhoeken ten opzichte van een vooraf bepaald vlak.

Herkennen van hulpstukken

Het Quantum Tool Recognition systeem is een ander handigheidje. Door op de uitrustingsstukken kleine communicatiemodules te plaatsen kun je in de cabine zien welk hulpstuk is aangekoppeld. De graafmachine weet dat ook en stelt zich daar automatisch op in. Het communiceren gebeurt draadloos.

Bovendien kan het Quantum platform direct communiceren met externe (GPS-)systemen zoals Leica Geosystems of Trimble. Daardoor hoeft de machinist het uitrustingsstuk niet steeds handmatig te selecteren, wat volgens Steelwrist de grootste oorzaak is van verkeerd afgestelde machinecontrolesystemen. Het gebruik van verkeerde parameters moet hiermee verleden tijd zijn. Bovendien kan de machinist via de Quantum-app op zijn scherm meteen zien waar een bepaald hulpstuk zich bevindt. Ook hoeken naar hulpstukken is daarmee verleden tijd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details