Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Streumaster lanceert een nieuwe generatie bindmiddelstrooiers

Streumaster lanceert een nieuwe generatie bindmiddelstrooiers

Streumaster heeft enkele nieuwe modellen toegevoegd aan zijn MC- en TC-reeksen. Die leggen de lat weer wat hoger op het vlak van vullen, accuraat strooien en gebruiksvriendelijkheid. Met name de snelle vulvoorziening aan beide kanten, de zelfreinigende doseerapparaten en het nieuwe bedieningspaneel maken dat de bindmiddelstrooiers – in de vorm van trailers of om op aanhangers gemonteerd te worden – uitstekend en heel precies kunnen strooien.

Snel en gelijkmatig vullen

De nieuwe bindmiddelstrooiers kunnen dankzij twee ruime vulaansluitingen vlot worden gevuld vanuit de twee tanken aan de zijkant. Die aansluitingen zitten standaard aan de achterkant van de machine, waardoor de silowagens tot bij de bindmiddelstrooier kunnen rijden en de container vullen, zelfs als de ruimte beperkt is of er rijdend verkeer is.

De nieuwe snelle pneumatische vulvoorziening en het nieuwe containerdesign garanderen dat het vulproces snel gaat en dat het bindmiddel gelijkmatig wordt verdeeld in de container. Elke vulaansluiting is zodanig ontworpen dat ze tot 2 ton bindmiddel per minuut kan verwerken. Er is bovendien een optioneel automatisch filtersysteem beschikbaar dat het vulproces stofvrij maakt.

Streumaster

Doordat de nieuwe bindmiddelstrooier van Streumaster heel snel aan beide kanten gevuld kan worden, ligt de machine veel minder lang stil. Dat verhoogt de productiviteit op de werf.

 

Strooiresultaat met hoge precisie

Het volledig automatische doseersysteem zorgt ervoor dat het bindmiddel nauwkeurig wordt verdeeld, ongeacht de snelheid van de machine. In combinatie met het elektronische weegsysteem Weightronic kunnen zowel de afgelegde afstand als het gebied dat van bindmiddel is voorzien simultaan worden berekend. In dit verband regelt het systeem het verspreidingsvolume continu én volledig automatisch.

De roterende doseerapparaten zijn één van de nieuwe, opmerkelijke functies van de nieuwe bindmiddelstrooiers. Dankzij een speciale behuizing met druk- en vrijgavezones en flexibele kamers zijn de doseerapparaten zelfreinigend. Daardoor wordt een gelijkmatig proces met uitstekende resultaten en een hoge strooiprecisie gegarandeerd. Bovendien kunnen de drie gedeeltelijke strooibreedtes apart aangestuurd worden. Zo kan de strooihoeveelheid voor elke sectie apart worden aangepast.

Gemakkelijk te bedienen

Het nieuwe bedieningspaneel van Streumaster combineert alle besturingselementen van de bindmiddelverspreider in één unit. Er kunnen individueel actieve waarden en functietoetsen worden aangemaakt via het 12-inch kleurenscherm van de gebruikersinterface. Bovendien bevat het bedieningspaneel een split-screenmodus, waarmee de operator de verschillende camerabeelden van het optionele camera-monitorsysteem kan bekijken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details