Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Succesvolle Belgische distributeur nu ook Nederlandse dealer
De kracht van MMB machines schuilt vooral in de deskundige en betrokken medewerkers.

Succesvolle Belgische distributeur nu ook Nederlandse dealer

MMB machines is in België de succesvolle ambassadeur van het kwaliteitsmerk Putzmeister. Als exclusieve distributeur voor de betonpompen van deze wereldleider zet het bedrijf uit Erembodegem (bij Aalst) nu een nieuwe stap: het Nederlands dealerschap. De nieuwe vestiging bevindt zich in Oosterhout (bij Breda).

De bekende Duitse fabrikant Putzmeister ontwikkelt en produceert hoogwaardige mobiele- en stationaire betonpompen voor bouwtoepassingen. MMB machines heeft die machines in het gamma, inclusief een in de eigen werkplaats op rupsen gezette stationaire versie, waarvan er voor de Belgische markt reeds 14 zijn gebouwd (zie kadertekst).

Dat MMB machines de betonpompen van Putzmeister nu ook in Nederland gaat verkopen heeft een duidelijke reden, zo vertelt eigenaar Andre De Meyer. “Vorig jaar verkochten wij in België meer dan vijfenveertig units, waar er in Nederland slechts vijf werden overgedragen, terwijl er toch meerdere opportuniteiten zijn. U begrijpt dus waarom Putzmeister met MMB machines in Nederland voor een duurzaam aanspreekpunt wil zorgen. MMB machines zal het succesvolle recept dan ook copy-pasten.”

De BSA-C 1409 D5 is de krachtigste van de twee stationaire betonpompen die MMB machines op tracs heeft gezet. Een begerenswaardige rij mobiele betonpompen van Putzmeister staat opgesteld voor de vestiging van MMB machines aan de Industrielaan in Erembodegem. (Mobiele betonpompen Putzmeister.jpg) Vaak moet met de betonpomp worden gemanoeuvreerd op een onverharde, modderige en onstabiele ondergrond en dat is met de rupsversie geen enkel probleem. (pomp en boor.jpg)

Slogan: ‘We keep it pumping’

André De Meyer wijst ons graag op de kracht van MMB machines: een uitstekende service, goedopgeleide techniekers volgens Putzmeister-normen, een magazijn met meer dan 3.500 wisselstukken en toebehoren, aanpassingen in eigen werkplaats en niet te vergeten: een uit de kluiten gewassen deskundige dienst na verkoop. “Niet voor niets is onze slogan: ‘We keep it pumping’. Daarmee doelen we niet alleen op de kwaliteit van de machines, maar vooral dat wij er alles aan zullen doen om de betonpompen draaiende te houden voor de klant.” Dat merken we op de website ook in beweringen zoals ‘We gaan alle uitdagingen aan en volharden altijd om u een duurzame en pasklare oplossing te bieden’ en ‘Een woord is een woord, we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen’.

Vestiging in Oosterhout

De nieuwe Nederlandse vestiging van MMB machines is te vinden op Innovatiepark 24A in Oosterhout. Een goed bereikbare, centraal gelegen locatie bij snelwegen A27 en A59. De 1.100 m² grote vestiging heeft een moderne werkplaats en compleet uitgerust magazijn voor wisselstukken en is enkel bedoeld voor verkoop, onderhoud en herstellingen van het assortiment betonpompen en toebehoren van Putzmeister. MMB machines is in België namelijk ook dealer van de ergonomische bouwgereedschappen van Probst, de hogedrukreinigers van Dynajet en het chape- en mortelgamma van Putzmeister. Op moment van schrijven van dit artikel waren er nog drie vacatures in te vullen voor de nieuwe vestiging, waaronder twee servicetechniekers en een filiaal-
verantwoordelijke.     

Veel vraag naar betonpomp op rupsen

Aan het gamma stationaire betonpompen van Putzmeister zijn twee bijzondere mobiele rupsversies toegevoegd: een BSA-C 1005 D5 en de iets krachtigere BSA-C 1409 D5. Beide versies zijn door MMB machines in hun eigen werkplaats ontworpen. De respectievelijk 3,7 en 6,1 ton wegende krachtpatsers zijn gemakkelijk op een dieplader te rijden en kunnen door hun geringe afmetingen op plaatsen komen waar een grote giekpomp niet altijd kan worden ingezet. Interessant is verder dat de BSA-C door de booroperator vanuit zijn stuurhut via een radiobediening bestuurd kan worden.

Beide machines worden voornamelijk gebruikt in de funderingstechniek en bij paalboorbedrijven. Hierbij moet meestal met de betonpomp worden gemanoeuvreerd op een onverharde, modderige en onstabiele ondergrond en dat is met deze rupsversie geen enkel probleem. Dat verklaart meteen de snel groeiende belangstelling voor deze innovatie. Maar er is nog meer goed nieuws: om op bouwplaatsen met weinig voorzieningen optimaal te kunnen functioneren zijn deze betonpompen volledig uitgerust. Ze hebben een hogedrukreiniger van 180 bar voor het reinigen van betonleidingen, een grote watertank van 400 liter en een luchtcompressor aan boord. De BSA-C 1005 D5 heeft een maximaal debiet van 52 m3/u, met een leidingdruk tot 70 bar. Bij de BSA-C 1409 D5 is dat 97 m3/u en 71 bar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details