Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Succesvolle start up kiest vertrouwde partner voor aanbouwdelen

Succesvolle start up kiest vertrouwde partner voor aanbouwdelen

Met meer dan 40 jaar ervaring mag Attec International bv zich een vertrouwde producent van aanbouwdelen noemen. Begrijpelijk dat Conmeq, de in 2019 gestarte producent van compacte elektrische machines, Attec heeft uitgekozen als leverancier van aanbouwdelen. Snelheid en flexibiliteit zijn daarbij de kernwoorden.

Als CEO van Attec uit Markegem wordt Dries Vangaever regelmatig benaderd door nieuwe merken van schrankladers, mini laders, compact tractoren…. Het zijn vaak ombouwbedrijven die met de groeiende vraag naar elektrische machines goede zaken kunnen doen, maar die meestal geen ervaring hebben met aanbouwdelen en hoe deze moeten ‘matchen’ met de machine. Denk aan zaken als uitkiphoek, aanpikhoogte en hydraulisch debiet.

“Ook de kost van de ontwikkeling en fabricatie van eigen aanbouwdelen schrikt velen af, want ze hebben geen zicht op volumes,” zo ervaart Dries. Dat is nu precies waar Attec sterk in is: levering en productie van standaard en op maat gemaakte aanbouwdelen, waarvan het assortiment de honderd inmiddels ruimschoots is gepasseerd. Ze zijn beschikbaar voor alle merken laders, gravers en heftrucks. Dus ook voor die van Conmeq.

Niet ombouwen maar zelf ontwerpen

Construction Machinery & Equipment BV (Conmeq) is een zeer jong maar ambitieus bedrijf. De start up is gevestigd in Budel (NL) en noemt zichzelf “een productontwikkelaar met passie voor innovatie.” Conmeq is eigenlijk een tegenreactie op het “veilige maar weinig creatieve” ombouwen van bestaande machines tot elektrische aangedreven modellen. Vermogensbeheerder Boris Koot vond dat vreemd: compacte elektrische machines moet je toch ook zelf gewoon kunnen ontwerpen en produceren. Samen met twee jonge specialisten – uit de werktuigbouw en elektrotechniek – ontwierp hij in 2019 een compacte wiellader. Die weegt minder dan een ton en is grotendeels opgebouwd uit bestaande componenten. Uitgangspunt voor het ontwerp was – anders dan gebruikelijk – de elektrotechniek.

AS15 mini loader: stijlvol en sterk

Deze minder dan een ton wegende AS15 mini loader heeft een stijlvol design in compacte uitvoering, maar is tegelijkertijd behoorlijk sterk: hij draagt moeiteloos 500 kilo. Daarbij past deze kniklader door een standaarddeur en is hij geschikt voor gebruik op verdiepingsvloeren. De AS15 laat zich eenvoudig besturen, draait moeiteloos om z’n as en beschermt volautomatisch bij overbelasting. Met een laag zwaartepunt door de juiste plaatsing van componenten is het een zeer stabiele machine geworden. Inmiddels wordt ook gewerkt aan wat grotere machines in de 2,5 tons klasse, waarbij ook wordt gekeken naar de mogelijkheid om op hetzelfde platform zowel een wiellader als een graafmachine en zelfs een verreiker te bouwen.

Voor Conmeq lag er echter nog een grote vraag open: met wat voor aanbouwdelen sturen we onze compacte elektrische machines op pad? Want inderdaad, dat is een heel andere tak van sport. En zonder aanbouwdelen heb je niets aan een verder uitstekende machine.

Keuze voor snelheid en flexibiliteit

Dries weet hoe de zoektocht van Conmeq afliep: “De eerste contacten werden gelegd in november 2020 en nadat Conmeq de testprocedure had gelopen, is Attec nu de partner voor veel van hun aanbouwdelen. Maar zover kwam het pas nadat Conmeq eerst nog bij enkele andere leveranciers van aanbouwdelen was langsgegaan. Dries: “Uiteindelijk hebben ze toch voor Attec gekozen omwille van onze snelheid en de flexibiliteit waarmee wij werken. Vaak zit tussen de aanvraag voor een aanbouwdeel en de levering ervan maar een drietal weken. Dat heeft als groot voordeel dat Conmeq geen grote stock van aanbouwdelen hoeft aan te leggen, met alle ruimteproblemen en handling die daarbij komen.” Ander groot voordeel is, dat Attec gewend is aan het ontwerpen en produceren van maatwerk.

Vertrouwen in de toekomst

Dat Attec een betrouwbare en veel gevraagde partner is voor allerlei merken laders, gravers en heftrucks geeft vertrouwen voor de toekomst. Met dat vertrouwen op zak heeft het bedrijf uit Markegem vorig jaar geïnvesteerd in een nieuwe computergestuurde draaibank en is onlangs ook een splinternieuwe plaatschaar geïnstalleerd. We vroegen aan Dries of hij niet bang is voor de negatieve effecten van de crisis en de recessie op zijn bedrijfsresultaat. Zijn antwoord ligt in de lijn der verwachting: “Niet echt, wij blijven een nichespeler die maatwerk, snelheid en service biedt. Onze structuur is heel simpel: 13 man personeel, waarvan er 3 op het bureel en de rest van het team in de productie. Bedrijven die te groot zijn, daar zullen de koppen rollen…” En na zijn bezoek aan de grote materieelvakbeurs Bauma in München voegt hij er met vooruitziende blik aan toe: “En als je de invasie aan nieuwe merken op de Bauma hebt gezien, dan zullen wij de komende jaren niet direct zonder werk zitten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details