Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
T for tough: robuust en betrouwbaar
Extreme omstandigheden, daar houdt de T-Way van.

T for tough: robuust en betrouwbaar

Die kregen niet alleen een nieuwe cabine, gebaseerd op de opmerkelijk succesvolle S-Way, maar werden ook onderhuids flink aangepakt met de nieuwste snufjes op het gebied van technologie en connected solutions.

Na de S-Way richt Iveco zich met de T-Way (offroad) en X-Way (bevoorrading van werven) resoluut op de bouwsector. Met zijn voorganger, de Trakker, heeft de T-Way nog weinig gemeen, want Iveco zorgde voor een gloednieuwe cabine in korte en lange varianten, een hertekend chassis met een lager eigengewicht, nieuwe ophangingssystemen voor de tandemassen, de mogelijkheid tot het opteren voor schijfremmen voor- en achteraan en nieuwe versnellingsbakken. De X-Way is meer bedoeld voor toepassingen waarbij overwegend op de weg wordt gereden en slechts kleine stukjes op de werf. Die X-Way sluit dan ook meer aan bij de eerder gelanceerde S-Way trucks.

Aantrekkelijke styling

 Al op het eerste zicht valt op dat Iveco met de T-Way nieuwe wegen inslaat. De hoekige en stilaan flink verouderde cabine van de Trakker werd ingeruild voor een aantrekkelijk getekende cabine, geïnspireerd door de S-Way. Die cabine is op alle punten superieur aan zijn voorganger, vooral op het punt van comfort, veiligheid en zichtbereik. Met het ‘Italiaanse’ design scoort de nieuwe T-Way in elk geval bijzonder hoog. Maar het is een design met inhoud, want de ingenieurs bogen zich over alle aspecten in verband met offroad prestaties, robuustheid, betrouwbaarheid, efficiëntie, handling en flexibiliteit. 

Het nieuwe chassis in 10 mm dik staal met een hoge weerstand tegen torsie biedt zowel een rigide oplossing als een lager eigengewicht (325 kg lichter dan de Trakker). De vooras kreeg een capaciteit van 9 ton. Voor de achterassen wordt standaard naafreductie gebruikt. Een gewichtsbesparing leverde ook de nieuwe ophanging van de tandemassen op, die tegelijkertijd voor betere prestaties in het terrein zorgen en meer bodemvrijheid.

Met zijn voorganger, de Trakker, heeft de Iveco T-Way nog weinig gemeen.

Voor de aandrijflijn staan de Cursor 13-liter motoren tot 510 pk garant. Voor toepassingen waar het eigengewicht belangrijk is, kan ook voor de lichtere Cursor 9-liter gekozen worden. De motoren worden gekoppeld aan een geautomatiseerde Hi-Tronix versnellingsbak met 12 of 16 verhoudingen. Nieuwe functies van die gangwissels zijn de Off-Road Modus om gemakkelijker te vertrekken op een steile helling, de Rocking Modus om door schommelen uit een kuil weg te komen en de Creeping Modus voor een extra lage snelheid bij manoeuvreren in moeilijk terrein. Op de weg kan de chauffeur dan nog profiteren van het Hi-Cruise systeem (voorspellend schakelen, voorspellende cruise-control en eco roll). 

Met de T-Way staat er meteen een volledig programma van offroad trucks op twee, drie of vier assen met als orgelpunt de versies met aandrijving op alle assen. 

Productiviteit

Voor wie niet constant aandrijving op alle wielen nodig heeft, biedt Iveco voor de T-Way ook de H-Traction optie. Dit is een hydrostatische hulpaandrijving, waardoor tijdelijk de voorwielen aangedreven worden bij de 6×4 modellen. Het systeem is lichter en biedt in moeilijke omstandigheden toch tractie op alle wielen.

De standaard Connectivity Box verleent de T-Way extra productiviteit. Het connectiviteitssysteem zorgt voor diagnose van op afstand, voorspellend onderhoud en de controle op de prestaties van het voertuig. Dankzij de Iveco ON connectiviteit services kan de klant de productiviteit van zijn T-Way optimaliseren.

Bovendien is de T-Way technisch zo ontwikkeld dat hij de carrosseriebouwers de grootste flexibiliteit biedt. Standaard zijn de voertuigen voorzien van de nieuwe Hi-Mux elektrische en elektronische architectuur, die volledig compatibel is met de nieuwste generatie besturingssystemen.     


"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details