Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Tailormade Logistics neemt twee elektrische Volvo Trucks in gebruik

Tailormade Logistics neemt twee elektrische Volvo Trucks in gebruik

Tailormade Logistics neemt twee Volvo FM Electric vrachtwagens in gebruik. Deze zullen door Van Hove & Co, een Business Unit binnen Tailormade Logistics, worden ingezet voor vervoer van Volvo Truck cabines van de haven naar de Volvo Trucks fabriek in Gent.

Tailormade Logistics, pionier binnen de logistieke sector op het vlak van duurzaamheid en winnaar van de Transport & Logistics Green Truck Award 2023, neemt vandaag twee Volvo FM Electric vrachtwagens in gebruik. Hiermee zet Tailormade Logistics een volgende stap op het gebied van alternatieve aandrijvingen, teneinde het aandeel van alternatieve brandstoffen en aandrijvingen binnen de vloot te vergroten en de CO2 uitstoot te verlagen.

De twee Volvo FM Electric vrachtwagens zullen door Van Hove & Co, een Business Unit binnen Taiormade Logistics, ingezet worden voor vervoer binnen de Gentse Haven. Volvo Truck cabines worden intermodaal, via het spoor, tot in de haven gebracht en volgens het ‘Just In Sequence’ principe met de FM Electric naar de Volvo Trucks fabriek Oostakker gebracht.

De aankoop van de 2 elektrische trucks past binnen een bredere duurzaamheidsstrategie van Tailormade Logistics, waarbij niet enkel naar een reductie van de CO2-uitstoot per gereden km wordt gestreefd.

Tailormade Logistics’ COO Michael Meyers: “Het reduceren van de gereden kilometers en het verminderen van de CO2 uitstoot van onze operationele activiteiten zijn uiteraard belangrijk, maar enkel hierop focussen is niet voldoende. Wij zetten in op duurzaamheid op alle vlakken, een shift van wegvervoer naar multimodaal, HVO als alternatieve brandstof, zonnepanelen en laadpunten op onze logistieke sites, de elektrificatie van het bedrijfswagenpark, reduceren van afvalstromen en maximaal hergebruiken en recycleren.”

“Ook vanwege Volvo Trucks, zijn we bijzonder fier dat Transport Van Hove en bij uitbreiding Tailormade Logistics de schouders onder deze transitie steken”, zegt Frank Kimpe, Managing Director van Volvo Trucks Belgium. “In elke transitie heb je voortrekkers nodig om de eerste stappen te zetten. Samen geven we vorm aan de wereld waarin we willen leven.”

Volvo Trucks heeft zich wereldwijd als doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn nieuwe vrachtwagens te verkopen met een batterij- of brandstofcelaandrijving. De transitie naar elektrische voertuigen wordt geleid door Europa en Noord-Amerika, waar de doelstellingen nog hoger liggen. Zo ligt het streefcijfer in Europa momenteel op zo’n 70 procent van alle nieuwe vrachtwagens die in 2030 worden verkocht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details