Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Terex Trucks breidt zich uit naar de Benelux markt

Terex Trucks breidt zich uit naar de Benelux markt

Matermaco Group is de nieuwe officiële dealer voor Terex Trucks in de Benelux. Na jarenlange ervaring met de knikdumpers van Terex Trucks via Matera, haar Algerijnse dochteronderneming,  verkoopt Matermaco de machines nu ook in België, Nederland en Luxemburg.

De Matermaco Group zal van uit haar twee locaties in België de Terex Trucks knikdumpers TA300 en TA400 verkopen, verhuren en onderhouden, en dit voor de hele Benelux regio.

Met de Matermaco Group haalt Terex Trucks een echte specialist binnen als nieuwe dealer. Opgericht in 1946 heeft Matermaco Group meer dan 70 jaar ervaring in de Benelux en Noord-Afrika.

Voor Terex Trucks komt de overeenkomst met Matermaco Group voor de Benelux-markt op het juiste moment: de bouwsector in de regio zal de komende jaren gestaag groeien, gedreven door een sterke vraag naar woningen en kantoorgebouwen. In België is er een verwachte groei van 5,1% tot € 75 miljard (£ 76,4 miljard pond) tegen 2022. De Nederlandse bouwsector vertegenwoordigt de sector met de grootste voorspelde expansie binnen de Benelux, de economie in Nederland zal naar verwachting met 5,5% groeien in 2019.

Gepersonaliseerde aanpak

Matermaco Group heeft een jarenlang ervaring opgebouwd met Terex Trucks bij Matera, haar dochteronderneming in Algerije, en heeft hierdoor een goede kennis van de knikdumpers van het bedrijf. “Onze collega’s in Algerije vertellen altijd over de geweldige ervaring die ze hebben met Terex Trucks-dumpers, dus we zijn verheugd hierop voort te kunnen bouwen”, zegt Luc Deleener, Director of the Industry Department at the Matermaco Group. “We weten hoe betrouwbaar, comfortabel en gebruiksvriendelijk de dumpers van Terex Trucks zijn en hebben een sterke technische kennis van de machines. Hiermee kunnen we klanten een toegewijde, persoonlijke service bieden. Omdat de Benelux een relatief kleine markt is, staan ​​we dicht bij de klanten en begrijpen we hun behoeften. ”

“Het Matermaco Group-team begrijpt wat klanten in de Benelux-markt willen en ze weten dat Terex Trucks-knikdumpers goed passen bij hun klanten”, zegt Guy Wilson, Global Sales Director van Terex Trucks. “Terex Trucks knikdumpers zijn eenvoudig te bedienen en gemakkelijk te onderhouden. Lage kosten en hoge productiviteit maken van de machines onmisbare schakels in de ketting. Onze machines en hun ervaring is een winnende combinatie in een belangrijke markt. ”

Uitstekende controle en comfort

Sinds augustus vorig jaar beschikt de nieuwe versie van de TA300 over een nieuwe transmissie die niet alleen zorgt voor een verbetering van 5% op gebied van brandstofefficiëntie, maar ook zorgt voor betere prestaties, hogere productiviteit en een geoptimaliseerd bestuurderscomfort. De verbeterde transmissie wordt geleverd met twee extra versnellingen vooruit – acht in totaal – en vier versnellingen achteruit. Dit zorgt voor soepeler schakelen en verhoogde ergonomie. De TA300 van 28 ton is een populaire keuze voor infrastructuurontwikkelingen, commerciële bouwprojecten en steengroeven. Hij is standaard uitgerust met een echte onafhankelijke voorwielophanging, wat resulteert in uitstekende tractiecontrole en bestuurderscomfort. De TA400, de grootste knikdumper die Terex Trucks aanbiedt, heeft een maximaal laadvermogen van 38 ton en een laadcapaciteit van 23,3 m3. Ontworpen om aan de eisen van de meest extreme operaties te voldoen, blinkt de robuuste knikdumper uit in grootschalige bouwprojecten, steengroeven en mijnen. De planetaire tandwieloverbrenging zorgt voor soepel en efficiënt schakelen, en voor een optimaal brandstofverbruik en lagere bedrijfskosten. Controlepunten die bereikbaar zijn van op de begane grond en een volledig kantelbare cabine, gecombineerd met een elektronisch openende motorkap, zorgen voor onderhoudsgemak en minder stilstand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details