Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuws

Topcon breidt MC-X-platform verder uit met de geheel nieuwe GNSS-optie voor compacte machines

Topcon_MC-Mobile_CTL_GNSS_Livermore_2023_R5_DPD_4787

17 april 2023 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Topcon Positioning Systems kondigt de beschikbaarheid van een nieuwe Global Navigation Satellite System optie (GNSS) aan voor MC-Mobile, hun oplossing voor de besturing van compacte machines. Deze GNSS-optie vervolledigt het aanbod aan compacte oplossingen van het bedrijf en zorgt ervoor dat aannemers deze compacte machines eenvoudig kunnen integreren in hun machineparken die al met GNSS-technologie werken. Deze uitbreiding biedt eigenaren van skid steers, compacte rupsgraafmachines (CTL) en mini-graafmachines het meest uitgebreide aanbod aan machinebesturingsopties tot nu toe beschikbaar op de markt.

Een 3-in-1 oplossing

“We hebben MC-Mobile in eerste instantie ontwikkeld met een kleine tot middelgrote aannemer in gedachten”, zegt Murray Lodge, Executive Vice President & General Manager van Topcon. “Dankzij een prismastok en ons 3D-robotic station LN-150 kunnen gebruikers eenvoudig meten, ontwerpen en bouwen op de werf, met een 3-in-1-oplossing – waardoor ze hun mogelijkheden en business zien uitbreiden. Met deze nieuwe GNSS-optie kunnen machineparkbeheerders compacte machines eenvoudig integreren in veel grotere, complexere workflows, met dezelfde modulariteit en hetzelfde gebruiksgemak van de ene machine naar de andere waardoor MC-Mobile een van onze meest besproken producten van het afgelopen jaar is geworden. De Local Positioning System (LPS)- en GNSS-versies steunen beide op het MC-X platform.”
 
De MC-X-architectuur combineert meerdere communicatie-technologieën, zoals het Sitelink3D connectiviteitsplatform, ondersteuning voor talloze hoogtesensoren, IMU’s en GNSS-ontvangers, om de oplossingen rechtstreeks in de workflow van de aannemer te integreren – dit zorgt voor maximale return on investment (ROI) in elke fase van het proces.

Nog gebruiksvriendelijker en betaalbaarder

Het volledige MC-X gamma is ontwikkeld om machinebesturing voor alle aannemers gebruiksvriendelijk en betaalbaar te maken. Deze oplossingen koppelen gemengde wagenparken voor grondverzet (zowel groot als compact), asfaltering en betonneren. Ze werden ontwikkeld om tegelijkertijd flexibel en krachtig te zijn bij verschillende toepassingen en machinetypes, waardoor de prestaties en snelheid voor bestuurders van alle vaardigheidsniveaus worden verbeterd.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details