Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
VAN HOVE GARAGES OPENT MORGEN TECHNISCHE KEURING OP SITE

VAN HOVE GARAGES OPENT MORGEN TECHNISCHE KEURING OP SITE

Vanaf morgen kunnen vrachtwagens van alle merken officieel gekeurd worden in de Renault Trucks-garage Van Hove in Kruibeke. Het is de eerste Belgische Renault Trucks-vestiging die dat aanbiedt. Door de externe keuringsite reduceren de wachttijden en onnodige verplaatsingen naar de reguliere SBAT-terreinen.

NOOD AAN EXTERNE KEURING

Renault Trucks-garage Van Hove opende in maart 2019 een nieuwe vestiging in Kruibeke. Vanaf dinsdag 18 februari wordt er ook een officiële technische vrachtwagenkeuring op eigen terrein aangeboden. En dat blijkt meteen een schot in de roos. Komende dinsdagnamiddag, het eerste keuringsmoment, staat al meteen volgeboekt met 15 vrachtwagenkeuringen.

Luc Van Hove, zaakvoerder van Van Hove Garages, vertelt: “De toestellen plaatsen en de keuringszone conform de strenge eisen van Mobiliteit & Openbare Werken

installeren was een huzarenstukje. In november werd de hele installatie goedgekeurd en kregen we groen licht om te starten. We beslisten dan om ook nog te investeren in een extra administratief medewerker zodat alles vlot kan verlopen. Nu zijn we dus écht klaar om de eerste vrachtwagens te ontvangen voor keuring.”

Foto: Van Hove Garages

 

ENORME TIJDSWINST

Keuringsonderneming SBAT nv, waar Van Hove Garages mee samenwerkt, ondersteunt dit initiatief. “Keuringen op verplaatsing gebeuren steeds vaker en het is een win- winsituatie”, vertelt Jurgen Robrecht, adjunct-technisch directeur bij SBAT nv. “De chauffeurs hoeven zichzelf niet meer te verplaatsen of in een lange wachtrij te staan en op onze terreinen reduceren we het aantal wachtende voertuigen.”

Volgens Luc Van Hove betekent het voor de klanten een enorme tijdswinst. “We kunnen het onderhoud en de keuring onder hetzelfde dak uitvoeren. Ook het ijken van de tachograaf kan moeiteloos in onze garage gebeuren. Dankzij deze volledige service kunnen we zeer efficiënt werken.”

De zaakvoerder benadrukt dat àlle vrachtwagens een technische keuring kunnen krijgen. “Dus ook mensen die géén klant zijn en een ander vrachtwagenmerk dan Renault Trucks hebben. Voor vrachtwagenchauffeurs uit de buurt betekent het ook tijdswinst, want zij hoeven zich minder ver te verplaatsen.”

Foto: Wim Kempenaers

 

VOORLOPIG WEKELIJKSE KEURING

SBAT nv-medewerkers zullen elke dinsdag van 11u tot 15u30 aanwezig zijn in de vestiging in Kruibeke om er onafhankelijke keuringen uit te voeren. Op korte termijn hoopt Van Hove Garages het aantal keuringsmomenten verder uit te breiden.

De keuring is toegankelijk voor vrachtwagens boven 3,5 ton, bussen en aanhangwagens van alle merken. Er is geen keuring voor lichte bedrijfswagens of personenwagens.

Een afspraak voor de keuring maak je via de receptie van Van Hove Garages – Kruibeke op het nummer 03 775 80 51.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details