Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Van passie voor innovatie naar eigentijdse minilader
Conmeq is met ELEO een samenwerking aangegaan voor de levering van duizend batterijsystemen in de komende drie jaar.

Van passie voor innovatie naar eigentijdse minilader

Om aan de stijgende vraag naar emissievrij materieel te voldoen heeft Vermeer Corporation een elektrische variant ontwikkeld van de R500 bentonietpomp en de HG6000 horizontale shredder, die per direct beschikbaar zijn. Verder levert Vermeer sinds kort de batterij aangedreven minilader AS15. Hiervoor is met de Nederlandse fabrikant Conmeq een overeenkomst gesloten voor de distributie in heel Europa.

De Conmeq AS15 biedt 500 kg laadcapaciteit, laat zich eenvoudig besturen, draait moeiteloos om z’n as en haalt een snelheid van 11 km/u.

Conmeq zal skidsteermodellen leveren voor verkoop, onderhoud en ondersteuning via het netwerk van industriële Vermeer-dealers in Europa. “Deze overeenkomst is een nieuwe stap in onze strategie om innovatieve, elektrische opties aan te bieden om te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten en werkterreinen over de hele wereld”, licht Tom Devriendt namens Vermeer Benelux toe. Het feit dat Conmeq met ELEO een samenwerking is aangegaan voor de levering van duizend batterijsystemen in de komende drie jaar, maakt duidelijk er veel vertrouwen is om dit nieuwe product succesvol in de markt te zetten.

Conmeq, gevestigd in Budel (nabij de grens met Hamont-Achel), is een constructeur met passie voor vernieuwing. Innovatie vraagt om een integrale blik: alles is belangrijk. “We gaan grondig te werk in alles wat we doen, geen detail ontsnapt aan de aandacht”, zegt zaakvoerder Boris Koot. “Die informatie dient als brandstof bij productontwikkeling en daarbij geldt niets als vanzelfsprekend. Besturing, design, veiligheid, verlichting, gebruiksgemak, onderhoud: alles wordt onder de creatieve loep genomen. Zo ontstaat er ruimte om het écht anders te doen. Een origineel idee krijgt pas waarde als het in de praktijk voor meerwaarde zorgt.”

De minilader is uit te rusten met zeventig verschillende aanbouwdelen. Een dubbele extra functie biedt uitkomst bij hydraulische uitrustingsstukken.

Vanaf scratch

Vanuit die gedachte is er vanaf scratch een nieuwe generatie miniladers ontwikkeld, duurzaam voor mens en milieu. Dat betekent: ergonomisch ontworpen, intuïtief qua bediening en betrouwbare prestaties onder alle omstandigheden. De producten zijn gebouwd om fysieke arbeid effectiever en efficiënter uit te voeren. Duurzaamheid is het fundament onder de productontwikkeling. De machines zijn uitgevoerd in robuust staal, hebben een lange levensduur (20-30 jaar) en de gebruikte onderdelen zijn voor 99 % recycleerbaar. Achter het stijlvolle design gaat een krachtige machine schuil. De AS15 heft immers moeiteloos 500 kg.

Vermeer is verheugd dit product aan zijn Europese dealers voor te stellen, aangezien elektrische machines uiterst efficiënt zijn, de bedrijfskosten helpen minimaliseren en milieuvriendelijk en stil zijn op het werkterrein. De AS15 is sinds een jaar in productie en wordt momenteel geleverd via distributiepartners in de Benelux. Die zullen Conmeq producten blijven verkopen in een niet-exclusief partnerschap, terwijl de fabrikant en Vermeer de productie opvoeren en dealers aan boord brengen om de laders exclusief in heel Europa uit te rollen. Er is een kleine inventaris gemaakt, om nog dit najaar de eerste eenheden op de markt te krijgen.

Het bedieningspaneel steekt doordacht in elkaar en werkt opvallend intuïtief. Ook kwalitatief maakt deze skidsteer een goede indruk.

Multifunctioneel

Het Motar-platform van de ICT Group fungeert als hart van de machine en biedt vele mogelijkheden om het concept uit te breiden of (naar klantwens) aan te passen. De lader meet zonder attachment slechts 185 cm lang en past door iedere deur, waardoor deze zeer veelzijdig is in te zetten. Er is daarbij keuze uit wel zeventig verschillende aanbouwdelen. Met een eigen gewicht van 900 kg is gebruik op verdiepingsvloeren, zoals tijdens inpandig sloopwerk, geen enkel probleem. De AS15 laat zich bovendien eenvoudig besturen, draait moeiteloos om z’n as, haalt een snelheid van 11 km/u en beschermt volautomatisch bij overbelasting.

Het Motar-platform van de ICT Group fungeert als hart van de machine en biedt vele mogelijkheden om het concept uit te breiden of aan te passen.

Conmeq producten zijn niet afgeleid van een dieselversie en onderscheiden zich in de markt door een aandrijfsysteem met vier onafhankelijke elektromotoren op de wielen in plaats van dat de elektromotor een hydromotor aandrijft. Dit betekent meer kracht en minder vermogensverlies. Alles is gericht op een efficiënt energieverbruik, zodat de hele dag met de machine kan worden gewerkt zonder tussendoor bij te hoeven laden. De AS15 is voorzien van een uiterst geavanceerd batterijpakket van ELEO met een capaciteit van 15 kWh. Voor wie minder eist van deze minilader, zijn er echter ook nog kleinere accu’s leverbaar.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details