Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Van Tittelboom NV bespaart effectief ruim 10% diesel met Volvo FH I-Save

Van Tittelboom NV bespaart effectief ruim 10% diesel met Volvo FH I-Save

Twee maanden geleden nam het transportbedrijf Van Titteldoom NV uit Sint-Lievens-Houtem zijn eerste Volvo FH I-Save in gebruik. Volvo I-Save is de combinatie van de Volvo D13K motor met Turbo Compound en brandstofbesparende onderdelen en functies, waarmee de dieselfactuur fors vermindert.

Volvo Trucks België lanceerde onlangs de FH met I-Save. Deze versie is uitgerust met de nieuwe D13 litermotor met Turbo Compound. Dat is de meest zuinige motor die de Zweedse constructeur ooit produceerde. De motor heeft een verbeterde verbrandingstechnologie en de overtollige energie in de uitlaatgassen wordt in de Turbo Compound omgevormd in mechanische energie, die de motor een extra boost geeft. Hij is hierdoor niet alleen zuiniger, maar ook krachtiger. Hij produceert tot 300 Nm extra koppel.

“Na twee maanden zijn de verbruiksresultaten overduidelijk: het verbruik is inderdaad merkbaar lager”, zegt Marnix Van Tittelboom. Als onderaannemer van Transport M. Depaire (groep Alders) zet hij de Volvo FH I-Save van 460 pk in op de lange afstanden in Frankrijk. Het bedrijf heeft negen Volvo FH-trekkers in de vloot: vier Euro5-versies en vijf Euro6-versies.

De truck is voelbaar sterker

Volgens Marnix Van Tittelboom is ook de chauffeur van de FH I-Save bijzonder blij met zijn nieuwe werkpaard. “Hij kende het comfort van de FH met Globetrotter-cabine al, maar hij is nu ook bijzonder enthousiast over de extra trekkracht: de truck is voelbaar sterker. Ik denk wel dat dit een argument is om nieuwe chauffeurs aan te trekken”, stelt hij.

De negen Volvo’s van Van Tittelboom NV worden in onderaanneming ingezet voor Transport M. Depaire, alsook voor Vercauteren in Lokeren. Daarnaast heeft het bedrijf nog twee bakwagens die ingezet worden voor een andere activiteit van het bedrijf: grond- en afbraakwerken

Het I-See systeem “ziet” en “voelt”

Pieter De Groote, account manager bij Volvo-dealer Nebim, legt uit dat het voertuig niet alleen zuiniger is dankzij de Turbo Compound, maar ook dankzij de Volvo I-See software van de derde generatie. Dat systeem schakelt predictief in functie van de hellingen verderop. “Ook de verbeterde luchtcompressor, de nieuwe achteras, de vernieuwde software, enzovoort dragen bij tot het lagere verbruik”, zegt hij.

“Op golvend terrein en bij zwaarder werk komt de Turbo Compound het best tot zijn recht. Dan daalt het verbruik merkbaar”, klinkt het tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details