Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
VCA cursus: basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu

VCA cursus: basiskennis over veiligheid, gezondheid en milieu

Wil je elke dag veilig en gezond werken? Een VCA cursus is aan te raden voor iedereen die risicovolle werkzaamheden uitvoert. Dankzij een certificaat laat je zien dat je je bewust van de risico’s die jouw werk met zich meebrengt. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en het belangrijkste doel van deze basiscursus is om ongevallen op de werkvloer te voorkomen. Wil je een VCA diploma halen? Volg via VGMbox je VCA Basis en leg na training succesvol examen af op een van de 145 locaties in Nederland.

Waarom is een VCA Basis belangrijk?

Een VCA cursus helpt je om veilig te werken. Door het volgen van deze cursus toon je aan de veiligheidsregels te kennen en in acht te nemen. Dit is bijvoorbeeld van toepassing wanneer je werkt met gevaarlijke stoffen of op grote hoogte werkzaamheden uitvoert. Daarom duik je in de cursus dieper in op de wettelijke regels die er gelden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Op die manier herken je sneller onveilige situaties en zijn bedrijfsongevallen te voorkomen.

Is een VCA diploma verplicht?

Wil je in een risicovolle omgeving werken of ben je er al werkzaam? Een VCA training is niet verplicht om werkzaamheden te mogen uitvoeren, maar in sommige gevallen kan je wel geweigerd worden op het (bouw)terrein. Een VCA is daarom geen wettelijke verplichting, maar wel aan te raden, want zo houd je jezelf en anderen veilig. Door kennis op te doen van de wet- en regelgeving, weet je hoe te handelen bij gevaarlijke situaties en calamiteiten te voorkomen. Overigens worden de kosten voor een VCA opleiding veelal vergoed door de werkgever.

Voor wie is een VCA cursus bedoeld?

Een VCA diploma is aan te raden voor alle bedrijven en organisaties die werken in een risicovolle omgeving of gevaarlijke werkzaamheden uitvoeren. Dit heeft betrekking op bouwbedrijven, maar ook de transportsector en petrochemie hebben baat bij een VCA Basis. De basiscursus is bedoeld voor alle uitvoerende medewerkers die werken zijn in een risicovolle werkomgeving. Het certificaat is verder ook van toepassing op tijdelijke medewerkers, zzp’ers en stagiairs. Intussen zijn al ruim vijftienduizend bedrijven VCA-gecertificeerd.

Hoe bereid jij je voor op het VCA Basis examen?

Een VCAcursus volgen en met succes afronden? Volg een VCA cursus online bij VGMbox of kies voor een van de andere opties. Ongeveer 93 procent van de cursisten slaagt na één keer en dit komt mede door het oefenen met proefexamens. Ze zijn gratis te maken en geven je prima inzicht waar verbeteringen nodig zijn. Volg daarom online een VCA cursus, oefen je B-VCA diploma digitaal en slaag binnen een kort tijdsbestek voor het VCA examen. Er zijn vierduizend punten te behalen en je bent geslaagd bij minimaal 2850 punten.

Volg online een VCA cursus

Basiskennis opdoen om veilig en gezond te werken in een risicovolle omgeving? Aarzel niet, maar volg een digitale VCA training bij VGMbox en bereid je optimaal voor met een proefexamen. Na het volgen van een cursus VCA en het behalen van je VCA certificaat, word je opgenomen in het VCA diploma register.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details