Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Veilig, wendbaar en erg makkelijk afschuifsysteem

Veilig, wendbaar en erg makkelijk afschuifsysteem

Sinds 2008 wordt het Fliegl afschuifsysteem gebouwd voor het transport van wegenbouwproducten zoals zand, grind, grond, (vette) klei, (gebroken) puin… Het systeem werd voor het eerst 21 jaar geleden voorgesteld en werd in de eerste jaren hoofdzakelijk gebouwd als gronddumper en uitvoerig getest in extreme offroad-werkzaamheden. De eerste Fliegl afschuifsystemen werden in 2012 aangepast voor asfalt, met een doorontwikkeld en erg praktijkgericht product als resultaat.

In samenwerking met onder andere de technische universiteiten van Wenen en Darmstadt heeft FLiegl de laatste jaren onderzoek gedaan naar de invloed van het Fliegl afschuifsysteem op de ontmenging van asfalt. De onderzoeksresultaten tonen dat er met het conventionele kiepen zowel thermische en mechanische ontmenging plaats vindt. Dit wil zeggen dat het geloste product niet homogeen in de asfalteermachine terechtkomt, met zeer slechte plekken in het nieuw aangelegde wegdek als gevolg. 

Homogeen product
Naar aanleiding van deze onderzoeken werd volgende conclusie geformuleerd: de ontmenging van bitumen en van de temperatuur tijdens het transport wordt sterk gereduceerd door het gebruik van het Fliegl afschuifsysteem. Met het afschuifsysteem worden alle lagen asfalt in de bak – grote en kleine bitumen, warm en kouder materiaal – tegelijkertijd gedoseerd in de asfalteermachine. Het geloste product is zo veel homogener, wat resulteert in een veel langere levensduur van het asfalt. Dit bespaart de opdrachtgever zeer veel onderhoud in de garantieperiode en tegelijkertijd in samenwerking met de transporteur heel duurzaam geopereerd.

Veiligheid boven alles
‘’Veilig, wendbaar en erg makkelijk in het onderhoud”, vatten Fliegl-chauffeurs de voordelen van het afschuifsysteem samen. Veiligheid staat boven alles. Zo is er geen kantelgevaar tijdens het lossen en kan er veilig gelost worden in tunnels en gebouwen of onder stoplichten, viaducten en bomen. Omdat de bak steeds proper is na het lossen, ook bij bijvoorbeeld ZOA, OPA, SURF-asfalt en zeer plakkerige klei, wordt het aantal stilstanduren beperkt. Omdat er horizontaal gelost wordt, kunnen ook alle wegenbouwproducten vervoerd worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details