Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Verhoog uw productiviteit met de nieuwe Volvo EC250E en EC300E graafmachines

Verhoog uw productiviteit met de nieuwe Volvo EC250E en EC300E graafmachines

De nieuwe EC250E en EC300E graafmachines van Volvo CE zijn heavy-duty machines met een gewicht van respectievelijk 26-31,5 ton en 30,2-36,8 ton. Deze verbeterde modellen zijn uitgerust met de nieuwste technologie, nieuwe en beproefde functies en kunnen zelfs geleverd worden met speciale uitrustingsstukken om de productiviteit en rentabiliteit te verhogen. Deze duurzame graafmachines van Volvo zijn veilige, comfortabele en betrouwbare machines voor uw machinepark. 

MEER, MEER, MEER 

Deze vernieuwde modellen zijn tot 10% zuiniger dankzij een combinatie van kenmerken zoals een intelligenter elektrohydraulisch systeem, de klassieke ECO-modus, selecteerbare werkmodi en de nieuwe D8M Volvo-motor. De nieuwe motor verlaagt het toerental van 1800 naar 1600 tpm, terwijl het vermogen met 5% toeneemt. De nieuwe EC300E heeft ook een nieuw contragewicht dat 700 kg zwaarder is. Hierdoor heeft de graafmachine nu een grotere stabiliteit en 5% meer hefvermogen. Verder zijn de prestaties van beide modellen verbeterd dankzij nieuwe prioriteitsfuncties voor beweegbaarheid. Het is mogelijk om prioriteit te geven aan de ene functie, giek/draaisnelheid of giek/travel, boven de andere met een instelbare daalsnelheidsregeling voor de giek, ideaal voor precisiewerkzaamheden, en een verbeterde hefsnelheid. 

Operatoren profiteren van verbeterde reactietijden dankzij de joysticks en volledig elektrische rijpedalen en worden bijgestaan door de optionele Dig Assist-toepassingen (aangestuurd door het Volvo Co-Pilot scherm in de cabine). Deze toepassingen omvatten 2D, In-Field Design, 3D, On-Board wegen en niet te vergeten Volvo Active Control – welke de graafnauwkeurigheid verhoogt zodat het werk tot 45% sneller kan worden voltooid, dankzij de geautomatiseerde bewegingen van de giek en de bak. De operator kan ook gemakkelijk een zwenklimiet instellen, evenals een hoogte- en dieptelimiet, om het raken van obstakels te voorkomen – bovengrondse obstakels zoals elektriciteitskabels en ondergrondse gevaren zoals leidingen en kabels.

COMFORT EN VEILIGHEID 

Bij het ontwerpen van Volvo machines komt veiligheid altijd op de eerste plaats. Bekende voorzieningen zoals gemakkelijke toegangspunten, vastgeschroefde antislipplaten, goed zichtbare handrails en de ruime, ergonomische en stille Volvo Care cabine zorgen voor het hoogste niveau van comfort en veiligheid voor de operator. Om toegang te krijgen tot de boven structuur kunnen operatoren veilig en zelfverzekerd te werk gaan dankzij de nieuwe 3-puntstoegang aan de rechterkant. Verder zorgen achter- en zijcamera’s, samen met de 360-graden Volvo Smart View optie, ervoor dat de machine veiliger kan draaien, vooral bij werkzaamheden in krappe ruimtes. 

Ook is het comfort van de operator steeds een prioriteit. Volvo houdt hier rekening mee met een nieuwe technologie die de giek en de arm laat terugveren, wat de schokken van de machine verminderd. En om de vermoeidheid te verminderen, kan de machine dankzij Comfort Drive Control worden bestuurd met het duimwiel van de joystick in plaats van met de pedalen. De werkdag beginnen was nog nooit zo eenvoudig, met aanpasbare instellingen zoals het kiezen van de gewenste bedieningspatronen via de monitor en een nieuwe functie ‘lang drukken op de joystick’ waarmee de operator een extra snelkoppelingsfunctie kan instellen. 

AANBOUWDELEN 

Dankzij de kwalitatieve aanbouwdelen van Volvo haalt u het maximum uit uw machine. Elke klus is anders, maar met de speciaal ontworpen aanbouwdelen – zoals graafbakken, breekhamers en nog veel meer – hebt u altijd de perfecte oplossing binnen handbereik. Met de nieuwe Steelwrist® snelkoppeling met automatische aansluiting kunt u hydraulische aanbouwdelen eenvoudig aansluiten vanuit de comfortabele cabine. En dankzij de compatibiliteit met Steelwrist®, Engcon®, Rototilt®, SMP® en OilQuick® tiltrotators kunt u uw productiviteit verhogen en vanuit elke hoek graven. Met het in de fabriek gemonteerde voorbereidingssysteem voor de tiltrotator kunt u zowel de graafmachine als de tiltrotator bedienen met de originele joysticks, terwijl de informatie op het hoofddisplay wordt weergegeven. De prestaties en duurzaamheid van al deze aanbouwdelen zijn veiliggesteld door een toename van 10% in de koelcapaciteit van het hydraulische aanbouwdeel. 

EENVOUDIG ONDERHOUD 

De nieuwe D8M Volvo-motor bouwt voort op generaties beproefde Volvo-motortechnologie en biedt een superieure betrouwbaarheid. Ook de onderhoudsvereisten zijn vereenvoudigd dankzij de automatische regeneratie 

van de motor en het vernieuwde hydraulische systeem dat onderhoud vergemakkelijkt. Het nieuwe hydraulische systeem heeft minder slangen, waardoor er minder koppelingen nodig zijn en de betrouwbaarheid toeneemt. De onderhoudstijd en -kosten worden verder verlaagd door de motorolie- en filterverversingsintervallen te verdubbelen tot 1000 uur. En wanneer het tijd is om adBlue bij te vullen, maakt de nieuwe spatbescherming het bijvullen sneller en eenvoudiger terwijl het risico van morsen en de daaropvolgende corrosie wordt beperkt. 

Zelfs de zwaarste werkomgevingen zijn niet opgewassen tegen de Volvo EC300E en EC250E. Beide machines zijn voorzien van robuuste onderwagens met versterkte tussenwielen, rupsschakels en onderrollen. De sterkte en duurzaamheid worden verder ondersteund door een versterkte bakverbinding, een optionele heavy-duty bovenbouw, undercover en gemakkelijk vervangbare slijtplaten. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details