Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo breidt haar gamma hybride graafmachines uit

Volvo breidt haar gamma hybride graafmachines uit

Deze hybride technologie wordt nu eveneens toegepast in twee nieuwe machines: de EC250E Hybrid en de EC350E Hybrid.

Op basis van een volledig nieuwe basismachine, die zelf al 10% zuiniger is dan het model dat zij vervangt, introduceert Volvo Construction Equipmet (Volvo CE) drie nieuwe hybride graafmachines. De nieuwe reeks bestaat uit een verbeterde EC300E Hybrid graafmachine van 30 ton en de toepassing van deze technologie in twee nieuwe graafmachines – de EC250E Hybrid van 25 ton en de EC350E Hybrid van 35 ton. 

ENERGIE VIA DE NEERWAARTSE BEWEGINGEN VAN DE GIEK

De drie nieuwe machines maken gebruik van Volvo’s nieuwe hybride-technologie waarbij de ‘gratis’ energie die vrijkomt bij de neerwaartse beweging van de giek gebruikt wordt om het motorsysteem te boosten. Deze krachtige en regelmatige neerwaartse bewegingen laden de hydraulische accumulatoren op die vervolgens de energie opslaan en, wanneer nodig, leveren aan de hydraulische hulpmotor die het motorsysteem helpt aan te drijven. De hybride modellen doen geen afbreuk aan de handelbaarheid : de bestuurbaarheid en prestaties van deze graafmachines zijn identiek aan die van de standaard machines, inclusief de mogelijkheid om gelijktijdig in ECO-modus en in Hybride-modus te werken.

In tegenstelling tot andere hybride-systemen zijn de componenten van deze machines relatief eenvoudig en bestaan ze uit een minimum aan extra onderdelen die gemakkelijk te onderhouden zijn. De extra energie die het hybride systeem gebruikt om het motorsysteem te boosten, ontlast niet alleen de motor maar zorgt daarbij eveneens voor een vermindering van het brandstofverbruik tot 17% en een vermindering van de CO2-uitstoot tot 15% – vooral belangrijk bij het werken in stedelijke gebieden. Bij gebruik voor graafwerkzaamheden (vooral bij een rotatie van 90°) biedt dit slimme en eenvoudige systeem een snelle terugverdientijd.

VOLVO EC300E HYBRID IN DETAIL

Terwijl de EC250E Hybrid en EC350E Hybrid volledig nieuw zijn, is de EC300E Hybrid ingrijpend gemoderniseerd. Nieuwe kenmerken zijn onder meer:

  • 10% vermindering van het brandstofverbruik dankzij het intelligente elektrohydraulisch systeem en de nieuwe D8M Volvo-motor. De nieuwe motor verlaagt het toerental van 1800 naar 1600 tpm, terwijl het vermogen met 5% toeneemt.
  • Een nieuw contragewicht dat 700 kg zwaarder is. Hierdoor heeft de graafmachine een grotere stabiliteit en overlangs 5% meer hefvermogen.
  • Nieuwe hydraulische prioriteitsfuncties waardoor het mogelijk is om voorrang te geven aan de ene functie boven de andere : giek/draaisnelheid of giek/travel.
  • Een nieuwe instelbare daalsnelheidsregeling voor de giek, ideaal voor precisiewerkzaamheden.
  • Verbeterde reactietijden dankzij de elektrische joysticks en volledig elektrische rijpedalen.

Ook werd het comfort van de operator verbeterd dankzij een nieuwe technologie die het veren de giek en de arm beperkt wat het schokken van de machine vermindert. En om de vermoeidheid van de bestuurder tegen te gaan, kan de machine dankzij Comfort Drive Control worden bestuurd met het duimwiel van de joystick in plaats van met de pedalen. Om toegang te krijgen tot de bovenwagen kunnen operatoren veilig en zelfverzekerd te werk gaan dankzij de nieuwe 3-puntstoegang aan de rechterkant. En wanneer het tijd is om AdBlue bij te vullen, maakt de nieuwe spatbescherming het bijvullen sneller en eenvoudiger terwijl het risico van morsen en de daaropvolgende corrosie wordt beperkt. De onderhoudstijd en -kosten worden verder verlaagd door de motorolie- en filterverversingsintervallen te verdubbelen tot 1000 uur.

De nieuwe EC250E Hybrid, EC300E Hybrid en EC350E Hybrid beschikken over geavanceerde technologie die brandstof bespaart, de uitstoot verlaagt en de projectwinstgevendheid verbetert.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details