Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo CE brengt 95 tons starre dumper op de wereldmarkt

Volvo CE brengt 95 tons starre dumper op de wereldmarkt

Volvo CE heeft de verdeling van zijn beproefde 95 tons R100 starre dumper uitgebreid. Deze uitbreiding komt er dankzij de toevoeging van een Stage V/Tier 4 Final gecertificeerde motor.

De R100 starre dumpers van Volvo Construction Equipment (Volvo CE), die zich op werven over de hele wereld hebben bewezen, zijn nu uitgerust met een Stage V/Tier 4 Final-motor waardoor ze nu ook op markten met de strengste emissie-normen kunnen worden ingezet. Hiermee wordt een wereldwijde distributie mogelijk. De R100 starre dumpers zijn de grootste dumpers in het gamma van Volvo CE. De productiviteit, brandstofefficiëntie, comfort voor machinisten en uptime werden verbeterd. Goed nieuws voor de klanten want zij zullen hierdoor de bedrijfskosten zien dalen.

De R100 wordt aangedreven door een sterke premium 783 kW Stage V/Tier 4 Final motor met een aandrijflijn die een hoog koppel, ongeëvenaarde trekkracht en een toonaangevende trekkracht biedt voor optimale prestaties. De prestaties van de aandrijflijn worden geleverd door de Volvo Dynamic Shift Control die automatisch de optimale versnelling, snelheid en koppel instelt voor een optimale brandstofefficiëntie.

De transportkosten per cyclus zullen verminderd worden dankzij de laadbak van met een inhoud 60,4 m3 die is uitgerust met een dubbele helling waardoor de lading optimaal vastgehouden wordt en minimaal kan verschuiven. Dankzij de ‘load profile policy’ kan de bestuurder een consistent gemiddeld laadvermogen halen terwijl de snelle cyclustijd voor het kiepen van de laadbak voor allround efficiëntie zorgt. Om brandstof te besparen en slijtage aan de motor te beperken kan de bestuurder de auto-idling instellen met een programmeerbare timer.

Volvo CE bouwt verder op de hoge capaciteit- en de transportprestaties van zijn starre dumper met intelligente controlesystemen. Dankzij de optie ‘On-Board Weighing’ verplaatst de dumper het maximale laadvermogen op een veilige manier. 

Verder kan de R100 optioneel uitgerust worden met CareTrack – Volvo’s telematicasysteem – om van op afstand operationele gegevens te controleren zoals brandstofverbruik, machinegebruik, rapporten over stationair draaien en GPS-positie.

Voor klanten die de productiviteit van bestaande en toekomstige projecten willen verhogen, kan de plaatselijke Volvo-dealer een simulatie uitwerken op Volvo Site Simulation. Deze tool helpt om op basis van de behoeftes van de klant het meest rendabele machinepark, de configuratie van de werf en de projectresultaten te bepalen. Door gebruik te maken van de simulatie kunnen klanten en dealers samenwerken om een materieelplan op te stellen voordat een project van start gaat.

Duurzaam ontwerp

Uptime en productiviteit staan centraal in het duurzame ontwerp van de machine dat een hoge bescherming van de componenten, langere levenscycli en langere onderhoudsintervallen bevordert.

Met een laadbak vervaardigd uit slag- en slijtvast 400-HBW hard staal, verbonden met een sterk duurzaam frame, levert de R100 starre dumper duurzame prestaties dankzij:

  • een laag zwaartepunt,
  • de McPherson dynamische voorwielophanging,
  • een specifiek ontworpen wielspoor en wielbasis voor een uitstekende stabiliteit zonder schokken,
  • het juk-frame ontwerp biedt torsie flexibiliteit voor hoge duurzaamheid tijdens het rijden op oneffen terrein,
  • een frame ontworpen met afgeveerde tanks voor een hoge structurele duurzaamheid en betrouwbaarheid.

De keuze van de operator

De R100 brengt ook de productiviteit en veiligheid van de machinist op de voorgrond – te beginnen met de ROPS/FOPS-gekeurde cabine in combinatie met de antisliptreden en looppaden die een veilige toegang tot de machine bieden. De cabine, die minder trillingen en lawaai van buitenaf toelaat, is vastgeschroefd op viscose bevestigingen. In combinatie met het dynamische McPherson-voorwielophangingssysteem zorgt dit voor een uitstekend rijcomfort voor de machinist.

Vanaf de bestuurdersstoel kan de operator het werkterrein en de omgeving goed overzien door het grote glasoppervlak en de laag geplaatste voorruit. Het goede zicht wordt aangevuld met Volvo Smart View, een 360°-waarnemingssysteem. Dit systeem maakt gebruik van meerdere camera’s met ultrabrede hoek waardoor de bestuurder via het display in de cabine een overzicht in vogelvlucht van het voertuig en het omringende werkgebied krijgt. Naast het lichte stuursysteem bevinden alle displays en ergonomisch geplaatste bedieningen zich binnen handbereik van de volledig verstelbare Volvo luchtgeveerde stoel die eenvoudig aangepast kan worden aan de lichaamsbouw van de bestuurder.

De R100 is uitgerust met twee vertragingssystemen voor een hoge mate van snelheidsbeheersing en navigatie door de machine. Bij handmatige selectie vertraagt de transmissie-vertrager de aandrijflijn waardoor het blokkeren van de wielen op steile hellingen en in natte omstandigheden wordt beperkt. De modulerende remvertrager kan automatisch worden geactiveerd wanneer de bestuurder zijn voet van het gaspedaal haalt om een constante snelheid aan te houden in één bepaalde versnelling in een afdaling. Deze functies verminderen de input van de machinist en vergemakkelijken de bediening. Een groot aantal andere systemen draagt verder bij aan een hoog niveau van automatische veiligheid waardoor zowel de machinist als de machine worden beschermd. Daartoe behoren een verhindering van vrijloop rijden, een beveiliging tegen te hoog motortoerental en secundaire rem- en stuursystemen.

Gemakkelijk te onderhouden

De R100 zit boordevol duurzame kenmerken die een superieure bescherming bieden, de werking optimaliseren en de onderhoudsintervallen verlengen voor lagere operationele kosten. Wanneer het tijd is voor een onderhoud zorgen de praktisch geplaatste onderhoudspunten ervoor dat dit snel en efficiënt kan gebeuren.

Deze servicepunten zijn gegroepeerd en bevinden zich binnen handbereik vanaf de grond en het serviceplatform terwijl het direct op de velg gemonteerde wiel een veilige en snelle installatie en demontage toelaat. Het onderhoud wordt verder ondersteund door een reeks boordgegevens waaronder systeemdrukken, temperaturen en storingsmeldingen.

Tenslotte heeft de R100 filters met hoge filtratiecapaciteit die zorgen voor betere prestaties en een langere levensduur van de onderdelen. Elk functioneel hydraulisch systeem heeft magnetische aanzuigfilters evenals een drukfilter op de stuurinrichting, de rembedieningspomp en de remkoeleenheden. De op de motor gemonteerde primaire en secundaire brandstoffilters worden gecombineerd met de geavanceerde tweetraps oliefiltering om schadelijke verontreiniging te verwijderen. En een aangezogen luchtinlaatfilter voor de motor zorgt voor een schonere luchtinlaat en een langere levensduur van het filter.

De R100 is de perfecte partner voor toepassingen in de mijnbouw en steengroeves.

Technische kenmerken:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details