Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo onthult vernieuwde elektrische vrachtwagens ontworpen voor emissievrij stadsvervoer

Volvo onthult vernieuwde elektrische vrachtwagens ontworpen voor emissievrij stadsvervoer

Met een elektrisch rijbereik tot 450 kilometer, een 50 procent kortere laadtijd en nieuwe actieve veiligheidsvoorzieningen richt het ontwerp van Volvo’s opgewaardeerde elektrische middelzware vrachtwagens zich op de stedelijke omgeving, wat een veilig, emissievrij transport in de stad mogelijk maakt.

Nu steden schone stadszones invoeren en bedrijven hun duurzaamheidsambities opvoeren, zijn emissievrije vrachtwagens die aan alle behoeften voor stadsvervoer en logistiek kunnen voldoen relevanter dan ooit. Om aan deze eisen te voldoen, stelt Volvo Trucks zijn vernieuwde elektrische middelzware vrachtwagens voor: de Volvo FL en FE.

De Volvo FL en FE zijn ideaal voor de meeste toepassingen in de drukke stad, zoals distributie, afvalverwerking en stadsbouw. De elektrische versies zijn sinds 2019 op de markt en worden verkocht op meerdere markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Australië.

De AC-laadcapaciteit van de batterij-elektrische middelzware vrachtwagens werd bijna verdubbeld tot 43 kW, waardoor de laadtijd met ongeveer 50 procent werd verkort. Ze bieden ook recent bijgewerkte batterijpacks, die een totaal rijbereik tot 450 kilometer bieden per laadbeurt.

“Volvo Trucks heeft een toonaangevend aanbod op het vlak van elektrische vrachtwagens en we verbeteren ze voortdurend om meer ondernemingen in staat te stellen de stap naar emissievrije voertuigen te zetten voor hun dagelijkse activiteiten”, aldus Jessica Sandström, Head of Product Management bij Volvo Trucks. “De opgewaardeerde Volvo FL- en FE-modellen zijn ideale werkinstrumenten voor ondernemingen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, en bieden een brede waaier aan toepassingen voor hun klanten.”

Veiligheid is cruciaal in de Volvo FL- en FE-vrachtwagens, die doorgaans een beperkte ruimte delen met auto’s, steps, fietsers en voetgangers in de drukke stad. Een reeks nieuwe voorzieningen zal de veiligheid verhogen voor zowel de bestuurder als de andere weggebruikers en dankzij deze veiligheidsupgrades overtreffen de Volvo FL en FE de algemene veiligheidsvoorschriften die in 2024 van kracht worden.

De nieuwe FL- en FE-modellen krijgen ook een nieuw aantrekkelijk design met een vernieuwde voorkant, opvallende led-koplampen en een versterkt Iron Mark logo en Volvo-woordmerk logo vooraan.

Bovendien werden alle motorversies van de Volvo FL en FE, inclusief elektriciteit, gas en diesel, uitgerust met een aantal nieuwe voorzieningen, waardoor ze nog beter uitgerust zijn voor moderne ondernemingen in de stad.

Een kortoverzicht van enkele updates van de Volvo FL- en FE-functies:

  • De buitenspiegels zijn slanker gemaakt, zodat de bestuurder een beter direct zicht krijgt op de omgeving.
  • Het interieur heeft nieuwe ledlichten en een afsluitbare opbergruimte, die de werkomgeving zal verbeteren.
  • De Volvo FL en FE kunnen worden uitgerust met een 360 ̊-omgevingscamera en/of een zijaanzichtcamera.
  • De nieuwe sleutel zit boordevol nieuwe gebruiksvriendelijke functies.
  • De elektrische versie heeft een nieuwe interface voor de elektrische PTO waardoor de carrosserie gebouwd kan worden zonder elektromechanische motor, wat de carrosserie vereenvoudigt en gewicht bespaart.
  • Bijkomende veiligheidssystemen zijn Vulnerable Road User Detection, Side Collision Avoidance Support en Driver Alert Support.

De nieuwe Volvo FL- en FE-modellen kunnen nu besteld worden en vanaf de eerste helft van 2024 geleverd worden aan klanten.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details