Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks bouwt high tech module fabriek in Gent

Volvo Trucks bouwt high tech module fabriek in Gent

Aanzienlijke investeringen in de komende jaren

In 2025 start Volvo Trucks in Gent met het bouwen van batterijmodules voor batterij packs. Tot op vandaag worden zowel de cellen als de modules voor de vrachtwagenbatterijen aangeleverd. Onderzoek loopt om de cellen in een Volvo fabriek in Zweden te bouwen, dichtbij de huidige motorenfabriek in Skövde. Het samenstellen van de modules met de “Zweedse” cellen wordt de nieuwe activiteit in Gent. Op die manier wil de Volvo Group de know-how in eigen handen nemen. Vandaag ontwerpt en bouwt het bedrijf zelf haar eigen vrachtwagenmotoren. In de toekomst willen ze hetzelfde doen met de batterijen.

“In 2025 moet de eerste modulelijn operationeel zijn om de elektrische trucks die in Gent gebouwd worden te voorzien van batterijen. Hiermee gaat een eerste investering gepaard van om en bij de 75 miljoen €,” legt Koen Leemans, VP van de Gents Volvo Trucks fabriek uit.

Volvo Trucks wil dat tegen 2030 tenminste 50% van de Volvo vrachtwagens die ze wereldwijd verkopen elektrische trucks zijn. Om aan die vraag van de klanten te voldoen zullen er extra module lijnen in de Gentse modulefabriek nodig zijn. In de komende jaren zullen daarom nog bijkomende investeringen mogelijk zijn.

“We starten nu een onderzoek om een gebouw van ongeveer 12.000 m2 in te planten op onze site. De nieuwe hoogtechnologische modulefabriek zal bestaan uit een bijna volledig geautomatiseerd proces. Dit betekent dat nieuwe medewerkers met de nodige competenties zullen aangeworven worden. We willen echter ook onze interne competenties opbouwen zoals we vandaag al doen via onze doorgroei programma’s en via ons intern trainingscentrum.”

Batterijpack fabriek én batterijmodule fabriek in Gent

De Zweedse Volvo vrachtwagenfabriek in Göteborg bouwt vandaag al zware elektrische trucks op dezelfde lijn als de conventionele trucks gebouwd, als eerste in de wereld. De batterijpacks die nodig zijn om deze elektrische trucks aan te drijven worden dan weer in de Volvo fabriek in Gent gebouwd. Een compleet nieuw proces waarbij Gent de eerste is in de Volvo Group. De begincapaciteit van de batterij pack fabriek ligt vandaag op 30.000 batterij packs per jaar .

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details