Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks: Eerste ter wereld die fossielvrij staal gebruikt in zijn vrachtwagens

Volvo Trucks: Eerste ter wereld die fossielvrij staal gebruikt in zijn vrachtwagens

Het staal van SSAB wordt geproduceerd met een volledig nieuwe technologie, gebaseerd op waterstof. Het resultaat is een veel lagere klimaatimpact dan conventioneel geproduceerd staal. In het derde kwartaal van 2022 zal worden gestart met de kleinschalige introductie van het staal in de zware elektrische vrachtwagens van Volvo.

“We zullen in al onze vrachtwagens meer fossielvrije materialen gebruiken om ze netto-nul te maken, niet alleen tijdens het gebruik maar ook wanneer het gaat om de materialen waarvan ze gemaakt zijn”, aldus Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management bij Volvo Trucks. Het eerste met waterstof geproduceerde staal zal worden gebruikt in de framerails van de vrachtwagen, de ruggengraat van de vrachtwagen waarop alle andere hoofdcomponenten zijn gemonteerd. Naarmate de beschikbaarheid van fossielvrij staal toeneemt, zal het ook in andere onderdelen van de vrachtwagen worden geïntroduceerd.

90% van een Volvo-vrachtwagen kan worden gerecycleerd

Vandaag is ongeveer 30% van de materialen in een nieuwe Volvo-vrachtwagen afkomstig van gerecycleerde materialen. En tot 90% van de vrachtwagen kan aan het einde van zijn levensduur worden gerecycleerd. “We streven er voortdurend naar om onze klimaatvoetafdruk verder te minimaliseren. We evolueren ook naar meer circulariteit, zowel voor onze activiteiten als voor onze vrachtwagens,” aldus Jessica Sandström.

Volvo Group werkt sinds 2021 samen met SSAB aan fossielvrij staal. De eerste machine, een ladingdrager uit fossielvrij staal, werd in oktober 2021 voorgesteld. Fossielvrij staal zal een belangrijke aanvulling vormen op het traditionele en gerecycleerde staal dat in de vrachtwagens van Volvo wordt gebruikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details