Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks introduceert award winnende Truck Start App voor chauffeurs

Volvo Trucks introduceert award winnende Truck Start App voor chauffeurs

Volvo Trucks introduceert de Truck Start App: een interactieve en chauffeursvriendelijke app ter ondersteuning van de voertuigaflevering. De toepassing helpt chauffeurs om het maximale uit hun truck te halen op een leuke en interactieve manier. Door de aflevering van een truck op deze manier te benaderen, wil Volvo Trucks voorkomen dat er slechts één moment is waarop de functies van de truck worden toegelicht. De app won de 3de prijs in de categorie ‘Best Learning Technology Project’.

De Truck Start App laat gebruikers door middel van een mobiel spel ervaring opdoen met hun Volvo-truck zowel voor, tijdens als na de aflevering. Micro-learnings, VR-ervaring, leaderboards en een rijke interactieve inhoud spreken de taal van de chauffeur en spelen in op hun manier van leren.

“De aflevering van een nieuwe truck is een belangrijk moment. Onze producten en de vele functies in een Volvo-truck introduceren wij dan ook graag op een professionele wijze, zodat zij ten volle worden ingezet en benut. Verkeerd of onvoldoende gebruik van de functies kan een ‘under performance’ opleveren en zelfs tot ontevredenheid leiden. We willen dan ook breder gaan dan één afleveringsmoment waarop de functies van de truck worden toegelicht en dit uitbreiden naar meerdere momenten wanneer het voor de chauffeur zelf past; voor, tijdens en na de overhandiging van zijn truck. Om de chauffeur hierbij waar mogelijk te ondersteunen, introduceren wij de Truck Start App”, legt Siegfried Van Brabandt, Director Vehicle Sales bij Volvo Trucks Belux uit.

Door middel van de app leren gebruikers alles over de truck en de verschillende innovaties. Tips komen naar voren in de diverse journeys en challenges. Ook is er een koppeling gemaakt met het chauffeurshandboek. De app is gebaseerd op een combinatie van pedagogische inzichten en fleetmanagementgegevens waardoor Volvo de inhoud meer kan richten op een goede, veilige en comfortabele rijstijl.

Award winnend

De Truck Start App is ook bij learning technology-experts niet onopgemerkt gebleven. De toepassing won onlangs de derde prijs bij de Learning Technology Awards in Londen in de categorie ‘Best Learning Technology Project’. Een prestigieuze prijs voor technologische leeroplossingen.

De Truck Start App werd door Volvo Trucks Nederland in samenwerking met RMMBR uit Amsterdam ontwikkeld. RMMBR ontwikkelt slimme en duurzame online leeroplossingen. De app is nu ook beschikbaar in België en Luxemburg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details