Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks introduceert de nieuwe Volvo FH met nog meer focus op de chauffeur

Volvo Trucks introduceert de nieuwe Volvo FH met nog meer focus op de chauffeur

Volvo Trucks brengt de nieuwe Volvo FH uit met een volledig vernieuwde cabine, innovatieve veiligheidsvoorzieningen en een op de chauffeur gerichte werkomgeving. Een belangrijk doel van het nieuwe ontwerp is een productiever, veiliger en comfortabeler chauffeursleven onderweg.

“De Volvo FH-serie is al vele jaren favoriet, vooral bij chauffeurs die een groot deel van hun leven op de weg doorbrengen”, zegt Roger Alm, President van Volvo Trucks. “Met de nieuwe Volvo FH blijven we ons richten op het ontwerpen van voertuigen en services waarmee chauffeurs eersteklas resultaten kunnen leveren.”

Meer focus op de chauffeur is aantrekkelijk voor bekwame professionals
De aandacht voor de chauffeur is een erkenning voor de aanzienlijke impact die ze hebben op de bedrijfsresultaten, als het gaat om productiviteit, efficiëntie en klantenservice. “Een goede chauffeur kan een enorme bijdrage leveren aan de winstgevendheid van onze klanten”, vervolgt Roger Alm. “Over de hele wereld zien we een chronisch tekort aan bekwame chauffeurs. Met de introductie van deze nieuwe truck krijgen de productiviteit en het comfort van professionele chauffeurs prioriteit. Daarmee zetten we een belangrijke stap om klanten te helpen de beste chauffeurs aan te trekken en te behouden.”

De nieuwe cabine geeft chauffeurs een superieure werkomgeving
De aandacht voor chauffeurs is het duidelijkst zichtbaar in de vernieuwde werkomgeving. De werkruimte is gecentreerd rond een gemoderniseerd dashboard met een volledig digitaal 12-inch instrumentenpaneel met hoge resolutie. Het heeft vier verschillende schermweergaven, die kunnen worden ingesteld aan de rijsituatie en de voorkeuren van de chauffeur.

Een optioneel 9-inch secundair dashboardscherm biedt infotainment, navigatiehulp, transportinformatie en camerabewaking. Het scherm bevindt zich binnen handbereik van de chauffeur zodat interactie op verschillende manieren mogelijk is: Met de intuïtief geplaatste knoppen op het stuur, via spraakbesturing of rechtstreeks via het aanraakscherm en het schermbedieningspaneel.

“Gemakkelijke toegang tot diverse informatie verhoogt het vermogen van de chauffeur om efficiënter, veiliger en comfortabeler te presteren”, zegt Carin Larsson, Chief Designer User Experience/Human Machine Interaction voor Volvo Trucks. “De informatie wordt duidelijker weergegeven op de nieuwe schermen. Veeleisende interacties zijn nu geconcentreerd op het secundaire dashboardscherm, dat binnen handbereik van de chauffeurszetel is geplaatst. Dit veroorzaakt minder afleiding omdat belangrijke informatie duidelijk wordt weergegeven op het gebruiksvriendelijke en eenvoudig leesbare instrumentenpaneel.”
Zowel voor het instrumentenpaneel als het secundaire dashboardscherm kan worden gekozen uit meerdere taalopties.

Verplaatsen in de cabine is eenvoudiger dan ooit met de nieuwe slankere, ergonomisch ontworpen I-Shift-bediening. Voor chauffeurs die veel meer batterijcapaciteit nodig hebben, is een slim dubbel batterijsysteem beschikbaar dat ervoor zorgt dat er altijd reservevermogen is om de motor te starten. De brede keuze uit nieuwe stoffen en kleuren maakt het mogelijk om een persoonlijk tintje toe te voegen aan de inrichting van de cabine.

Verfijnd ontwerp en slimme technologieën
De opvallende nieuwe buitenkant wordt gekenmerkt door de karakteristieke V-vormige koplampen die nu naar buiten zijn verplaatst en op één lijn staan met de belijning op de cabinedeuren. De richtingaanwijzers zijn ook naar de deur verplaatst, waardoor het voertuig een verbeterde aerodynamica en een zelfverzekerde uitstraling krijgt. Het ruitenwisserpaneel is strakker en slanker. En aan het grotere Volvo logo is de nieuwe Volvo FH gemakkelijk vanaf een afstand te herkennen.

“De nieuwe generatie van de Volvo FH combineert de meest succesvolle elementen uit de vorige FH-serie met slimme technologieën en een functioneel, mensgericht ontwerp”, vervolgt Carin Larsson. “Het resultaat is een intelligente en geavanceerde truck waarmee de chauffeur onder alle omstandigheden uitstekende prestaties kan leveren.”

Eersteklas veiligheidsfunctie – Adaptief grootlicht
De nieuwe Volvo FH kan nu worden uitgerust met adaptief grootlicht. Dit verlichtingssysteem verbetert de veiligheid voor alle weggebruikers doordat automatisch geselecteerde segmenten van het LED-grootlicht worden uitgeschakeld wanneer het voertuig tegenliggers of een ander voertuig van achteren nadert. Het grootlicht wordt aangepast wanneer de camera en radar andere voertuigen detecteren of wanneer de camera veranderingen in de hoeveelheid licht rond het voertuig detecteert.

Verdere veiligheidsbevorderende functies op de Volvo FH omvatten Cruise Control bergaf, die een maximale snelheid instelt om een ongewenste versnelling op afdalingen te voorkomen, en een verbeterde Adaptive Cruise Control (ACC) die werkt bij alle snelheden, zelfs tot stilstand.

Het elektronisch remsysteem (EBS) is een vereiste voor veiligheidsvoorzieningen zoals waarschuwing bij aanrijding met noodremfunctie en Electronic Stability Control (ESP), en is op de nieuwe truck standaard geïnstalleerd. Volvo Dynamic Steering, met de veiligheidssystemen Lane Keeping Assist en Stability Assist, is ook beschikbaar als optie.

De veiligheid op de nieuwe Volvo FH wordt verder verbeterd door verkeersbordherkenning. Dit systeem kan verkeersborden detecteren, zoals inhaalbeperkingen, wegtype en snelheidslimieten.

Het zicht kan verder worden verbeterd met een dodehoekcamera aan passagierszijde die een aanvullend beeld van de zijkant van het voertuig geeft op het secundaire dashboardscherm.

Verbeterde brandstofefficiëntie en productiviteit
Met verschillende aandrijflijn- en chassisconfiguraties kan de nieuwe Volvo FH worden aangepast voor een breed scala aan toepassingen. Ook wordt hiermee een aanzienlijke verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot mogelijk. De nieuwe Volvo FH met I-Save en de nieuwe D13TC-motor kan op langeafstandtransporten brandstofbesparingen tot 7%* opleveren.

In België en in veel andere landen is de Volvo FH verkrijgbaar met de LNG-motor. De brandstofefficiëntie en prestaties van deze motor zijn vergelijkbaar met die van gelijkwaardige Volvo modellen op diesel, maar hebben een veel lagere klimaatimpact. De motor werkt op biogas, waardoor de CO2-uitstoot tot 100% wordt verlaagd, of op aardgas waarbij de CO2-uitstoot met 20% afneemt in vergelijking met vergelijkbare Volvo modellen  op diesel. Hierbij gaat het om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, ook wel tank-to-wheel genoemd.

De nieuwe Volvo FH kan ook voorzien worden van de I-Shift Dual Clutch die schakelen zonder onderbrekingen in het vermogen mogelijk maakt. De versnellingsbak met dubbele koppeling levert met name voordelen op bij veeleisende werkzaamheden, zoals het vervoeren van vloeibare goederen, omdat tijdens het schakelen de beweging van de lading wordt geminimaliseerd.

Productiviteit, een andere belangrijke klantprioriteit, is verder geoptimaliseerd op de Volvo FH dankzij de capaciteit van de verhoogde voorasbelasting. Daarnaast zorgen de na- en voorloopassen met verbeterde stuurhoeken voor minder bandenslijtage en extra wendbaarheid. Voertuigen met twee aangedreven assen zijn ook leverbaar met een liftbare tandemas. Wanneer het voertuig niet geladen is, wordt de achteras ontkoppeld en gelift waardoor minder brandstof nodig is.

Nieuw onderhoudscontract helpt klanten hun cashflow te verbeteren
De snelle ontwikkeling van geconnecteerde diensten geeft transporteurs compleet nieuwe manieren om de beschikbaarheid te verhogen en de inzet van trucks te optimaliseren.

Het Volvo Flexi-Gold Contract biedt dezelfde dekking als het Volvo Gold Contract, tegen dezelfde voorspelbare kosten, maar met een veel grotere flexibiliteit voor bedrijven met wisselende behoeften. De maandelijkse kosten variëren, dankzij een flexibiliteit van 40% in de geschatte jaarlijkse kilometrage. Dit geeft transporteurs meer flexibiliteit om hun activiteiten aan te passen aan seizoensveranderingen en een fluctuerende vraag.

“Veel transportbedrijven hebben behoefte aan meer flexibiliteit als het gaat om servicecontracten. We beschikken nu over de technologie om dergelijke dynamische en geconnecteerde oplossingen mogelijk te maken,” zegt Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.

Het Volvo Flexi Gold Service Contract is beschikbaar in België en zal geleidelijk aan worden uitgebracht in andere landen.

Feiten over de nieuwe Volvo FH

  • Cabines: Lage slaapcabine, slaapcabine, Globetrotter-cabine, Globetrotter XL en Globetrotter XXL. Exterieur- en interieurafwerkingspakketten voor een gepersonaliseerde look.
  • Motoren: Euro 6 Step D dieselmotoren D13K 420 tot 540 pk.
    Volvo FH is ook beschikbaar op LNG, G13C 420 – 460 pk.
  • Volvo FH met I-Save is beschikbaar in 460 en 500 pk.
  • Versnellingsbak: I-Shift / I-Shift Dual Clutch / I-shift met kruipversnellingen aangevuld met softwarepakketten voor verschillende toepassingsgebieden.

*De claim voor brandstofefficiëntie wordt berekend door de kosten van diesel en AdBlue voor D13TC Euro 6 Step D met het LH Fuel-pakket (I-Save) te vergelijken met D13 eSCR Euro 6 Step D zonder het LH Fuel-pakket. Het werkelijke brandstofverbruik kan variëren, afhankelijk van vele factoren, zoals de ervaring van de chauffeur, het gebruik van cruisecontrol, de voertuigspecificatie, voertuigbelasting, werkelijke topografie, voertuigonderhoud en weersomstandigheden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details