Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks lanceert nieuwe functies om veilig en veeleisend rijden te  ondersteunen

Volvo Trucks lanceert nieuwe functies om veilig en veeleisend rijden te ondersteunen

Volvo Trucks introduceert een reeks nieuwe functies die de veiligheid en rijeigenschappen verbeteren en die nauwkeurige manoeuvres ondersteunen in krappe ruimtes en op hobbelige of gladde wegen, bijvoorbeeld op bouwwerven.

“Dankzij diverse slimme updates van de I-Shift-versnellingsbak zijn we erin geslaagd een reeks nieuwe functies beschikbaar te stellen die het rijgedrag, de veiligheid en het comfort ten goede komen. Allemaal zijn ze ontworpen om de bestuurder meer controle en gebruiksgemak te bieden tijdens het manoeuvreren”, zegt Pär Bergstrand, Heavy Duty Transmission Manager bij Volvo Trucks.

Nieuwe functies voor meer precisie en veiligheid in moeilijke omstandigheden

Terrain Brake is een nieuwe, unieke oplossing om met lage snelheden over ruw en oneffen terrein te rijden. Dat maakt het manoeuvreren met een vrachtwagen gemakkelijker en veiliger.

Als de bestuurder remt met een wiel op de rand van een verhoogd oppervlak, zoals een grote steen of een stoeprand, kan dat wiel er vanaf rollen voordat de bestuurder de tijd heeft om te remmen. Daardoor is het moeilijk om de controle over het voertuig te behouden. De nieuwe Terrain Brake-oplossing remt zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat. De vrachtwagen houdt dan zijn positie vast zonder te rollen, wat het mogelijk maakt om kleine bewegingen met grote precisie uit te voeren.

“De Terrain Brake is ideaal voor terreinomstandigheden zoals bouwplaatsen, mijnen of oneffen wegen, maar kan ook handig zijn om in steden te manoeuvreren en over verkeersdrempels en stoepranden te rijden. Ongeacht de situatie geeft het de bestuurder veel meer wendbaarheid en controle, waardoor het werk veiliger en gemakkelijker wordt”, vervolgt Pär Bergstrand.

Change Direction is een andere oplossing die het gemakkelijker maakt om met een vrachtwagen te manoeuvreren bij lage snelheden. Situaties zoals draaien in een krappe ruimte of achteruitrijden naar een laadkade vereisen doorgaans korte, scherpe bewegingen waarbij de bestuurder moet wisselen tussen het rem- en gaspedaal. Nu kan de bestuurder, in plaats van te remmen, de vrachtwagen in zijn achteruit zetten terwijl hij nog steeds vooruit rijdt. De nieuwe functie zorgt ervoor dat hij automatisch tot stilstand komt en vervolgens achteruit begint te rijden, terwijl de bestuurder gewoon het gaspedaal ingetrapt houdt. Om weer vooruit te rijden hoeft hij enkel de vooruitversnelling in te schakelen en het gaspedaal ingetrapt te houden.

Active Grip Control is een functie die de stabiliteit en acceleratie in gladde omstandigheden aanzienlijk verbetert. Zodra de vrachtwagen begint te slippen, stellen diverse sensoren het stuursysteem in staat om intelligent te reageren op het wegdek om de vrachtwagen op de weg te houden. De nieuwe functie werd tevens ontworpen om het risico op scharen en overstuur bij onbelast rijden te beperken.
Volvo Trucks heeft ook de cruisecontrol geüpdatet, zodat hij kan worden geactiveerd bij ingestelde snelheden van slechts 4 km/u of zelfs 2 km/u wanneer hij wordt gebruikt met de optionele kruipversnellingen.

“Ik ben er echt trots op dat we erin geslaagd zijn om zoveel handige functies te ontwikkelen die niet alleen het rijden op bouwplaatsen verbeteren, maar ook nuttig zijn in veel andere situaties, zoals het vervoer van hout en het rijden in steden”, besluit Pär Bergstrand.
Beschikbaarheid:

• Terrain Brake is een optie op de Volvo FH16 en andere Volvo-vrachtwagens met een aangedreven vooras.
• Change Direction is als optie verkrijgbaar op de Volvo FH, FM en FMX.
• Active Grip Control is standaard op alle zware vrachtwagens van Volvo met een elektrische aandrijflijn en op enkele uitzonderingen na op alle zware vrachtwagens met Euro 6-motoren.
• De vernieuwde cruisecontrol is standaard op alle zware Volvo-vrachtwagens.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details