Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks lanceert vanaf 2021 een compleet gamma elektrische voertuigen in Europa

Volvo Trucks lanceert vanaf 2021 een compleet gamma elektrische voertuigen in Europa

Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 een compleet gamma met elektrische aandrijflijnen voor zwaar gebruik zal aanbieden in Europa. De enorme gedrevenheid van Volvo Trucks op het vlak van elektrificatie betekent een belangrijke stap voorwaarts op de weg naar fossielvrij transport. 

Volvo Trucks voert nu tests uit met de elektrische zware Volvo FH, Volvo FM en Volvo FMX voertuigen, die gebruikt zullen worden voor regionaal transport en stedelijke bouwactiviteiten in Europa. Deze voertuigen hebben een treingewicht tot 44 ton. Afhankelijk van de batterijconfiguratie kan het bereik tot 300 km oplopen. De verkoop begint volgend jaar en de volumeproductie gaat van start in 2022. Dit betekent dat Volvo Trucks vanaf 2021 in Europa een compleet gamma elektrische voertuigen met batterijen zal verkopen voor distributie, afvalinzameling, regionaal transport en stedelijke bouwactiviteiten.

“Door het aantal zware elektrische voertuigen snel uit te breiden, willen we onze klanten en transportinkopers helpen hun ambitieuze doelen op het gebied van duurzaamheid te bereiken. We zijn vastbesloten om onze branche naar een duurzame toekomst te blijven sturen”, zegt Roger Alm, President Volvo Trucks.

Volvo Trucks startte in 2019 met de productie van de Volvo FL Electric en Volvo FE Electric. Deze elektrische voertuigen zijn bedoeld voor distributie in de stad en afvalverwerkingsactiviteiten, voornamelijk in Europa. In Noord-Amerika start de verkoop van de Volvo VNR Electric, een voertuig voor regionaal transport, op 3 december 2020.

Volvo Trucks Electromobiity 2020

Een stapsgewijze overgang naar fossielvrije alternatieven

Elektrische voertuigen voor veeleisende en zware langeafstandstransporten zullen nog dit decennium volgen. Deze elektrische voertuigen met batterijen of brandstofcellen zullen een grotere actieradius hebben. Volvo Trucks wil in de tweede helft van dit decennium beginnen met de verkoop van elektrische voertuigen die worden aangedreven door brandstofcellen op waterstof. Het doel van Volvo Trucks is dat het volledige productassortiment tegen 2040 fossielvrij zal zijn.

“Om de impact van transport op het klimaat te verkleinen, moeten we snel overstappen van fossiele brandstoffen naar alternatieven zoals elektriciteit. Maar de voorwaarden om deze verschuiving door te voeren, en dus ook het tempo van de overgang, variëren sterk tussen verschillende vervoerders en markten, afhankelijk van vele variabelen zoals financiële stimulansen, toegang tot laadinfrastructuur en type transportactiviteiten”, legt Roger Alm uit.

Om die reden zullen de meeste transportbedrijven stapsgewijs overstappen op elektrisch rijden. In de praktijk zullen velen van hen tijdens een overgangsperiode een gemengd wagenpark hebben van voertuigen die op verschillende brandstoffen rijden.

“Ons chassis is ontworpen om onafhankelijk te zijn van de gebruikte aandrijflijn. Onze klanten kunnen ervoor kiezen om meerdere Volvo-voertuigen van hetzelfde model te kopen, met als enige verschil dat sommige elektrisch zijn en andere op gas of diesel rijden. Wat producteigenschappen betreft, zoals de chauffeursomgeving, betrouwbaarheid en veiligheid, voldoen al onze voertuigen aan dezelfde hoge eisen. Chauffeurs moeten vertrouwd zijn met hun voertuigen en ze veilig en efficiënt kunnen bedienen, ongeacht de gebruikte brandstof”, zegt Roger Alm.

Vanuit het perspectief van Volvo Trucks gaat de overgang naar duurzamer transport grotendeels over de verschuiving zo soepel mogelijk maken voor transportbedrijven, zodat ze zich kunnen beginnen aan te passen. De aangeboden oplossingen moeten fossielvrij zijn en transporteurs in staat stellen de nodige winstgevendheid en productiviteit te behalen.

“Onze belangrijkste taak is om de overgang naar elektrische voertuigen te vereenvoudigen. We doen dit door holistische oplossingen aan te bieden, waaronder routeplanning, correct gespecificeerde voertuigen, oplaadapparatuur, financiering en diensten. De zekerheid op lange termijn die wij en ons wereldwijde netwerk van dealers en servicewerkplaatsen onze klanten bieden, zal belangrijker zijn dan ooit”, zegt Roger Alm.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details