Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks verhoogt rijgemak en efficiëntie voor zijn stadsvrachtwagens

Volvo Trucks verhoogt rijgemak en efficiëntie voor zijn stadsvrachtwagens

 De Volvo FL en FE, die het meest worden ingezet voor distributie in en om de stad, kregen zopas nieuwe, gemoderniseerde versnellingsbakken die bijdragen tot een efficiënter en soepeler rijgedrag. 

 De Volvo FL is een klein en wendbaar lid van het Volvo Trucks-gamma en biedt met zijn gloednieuwe achttrapsautomaat (twee versnellingen meer dan het vorige model) een brandstofbesparing tot 4 procent. 

“Met de nieuwe versnellingsbak kunnen we ook in stilstand over een volledige aftakas (power take-out) beschikken, waardoor hij veelzijdiger wordt: ideaal voor kipwagens, zoutstrooiers, sneeuwploegen en tal van vergelijkbare activiteiten,” aldus Kenneth Ackerberg, Product Manager voor de Volvo FL en FE. 

Ondertussen heeft de grotere Volvo FE dezelfde vernieuwde I-Shift-versnellingsbak als de zwaardere Volvo Trucks-modellen, waardoor schakelovergangen tot 30 procent sneller verlopen. 

De nieuwe manier waarop de I-Shift-versnellingsbak met de motor communiceert, tilt het rijgemak naar een gevoelig hoger niveau. De update omvat een sneller geactiveerde koppeling, wat zich vertaalt in een kortere koppelonderbreking. Dat maakt de schakelovergangen ook soepeler, voor een harmonieuzere rijervaring. 

“Door sneller te schakelen verloopt het schakelen bovendien efficiënter. Stadsritten met veelvuldig stoppen en vertrekken brengen heel wat schakelovergangen met zich mee. De verbetering zal dan ook merkbaar zijn en op prijs worden gesteld door de bestuurder,” gaat Kenneth Ackerberg verder. 

Drie verschillende rijmodi om het rijgedrag te optimaliseren 

Om het rijgedrag van de Volvo FL en FE te optimaliseren, zijn er drie verschillende rijmodi: economy (zuinigheid), performance (prestaties) en off-road (terrein). Elke modus wordt geselecteerd door een toets op het dashboard in te drukken, die vervolgens wordt weergegeven op het instrumentenbord. 

“Om brandstof te besparen start de vrachtwagen altijd in de eco-modus en biedt hij de eco-roll-functie tijdens het rijden. De performance-modus is echter gemakkelijk toegankelijk met een simpele klik. Ook hebben we een terreinmodus toegevoegd omdat deze vrachtwagens ook gebruikt kunnen worden voor lichte bouwopdrachten”, besluit Kenneth Ackerberg. 

De offroad-modus biedt betere prestaties bij lage snelheden om het rijden veiliger te maken, met een betere controle en een minder stresserende ervaring op slechte wegen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details