Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks
Door het grote gamma cabines, aandrijving, chassis en modellen is voor iedere toepassing een geschikt model te vinden.

Volvo Trucks

Volvo Trucks heeft het ruimste aanbod batterij-elektrische vrachtwagens in de sector, met zes verschillende modellen in serieproductie. Volvo Trucks heeft een drieledige strategie om emissievrij te rijden: batterij aangedreven, brandstofcel aangedreven en met een verbrandingsmotor op hernieuwbare brandstoffen zoals biogas, HVO of zelfs groene waterstof.

“Er zijn verschillende technische oplossingen nodig om de klimaatverandering aan te pakken, aangezien de beschikbaarheid van energie- en brandstofinfrastructuur verschilt tussen landen en regio’s en ook tussen verschillende transportopdrachten,” aldus Jessica Sandström, SvP Global Product Management bij Volvo Trucks.

Volvo Trucks heeft vandaag het breedste aanbod aan elektrische vrachtwagens.

Verlagen CO2-uitstoot prioritair

Toonaangevende e-commerce- en productiebedrijven in Europa beschouwen het wegtransport als de meest prioritaire sector om hun CO2-uitstoot te verlagen. Uit een nieuw rapport van Ipsos en Volvo Trucks blijkt, dat bedrijven bereid zijn meer te betalen voor transportleveranciers met een lagere CO2-uitstoot. In opdracht van Volvo Trucks peilde onderzoeksbedrijf Ipsos bij honderd grote e-commerce- en productiebedrijven in acht Europese landen hun plannen om bij toekomstige aankopen voorrang te geven aan transport zonder fossiele brandstoffen. De overgrote meerderheid van deze bedrijven heeft doelstellingen bepaald om hun klimaatvoetafdruk te verkleinen. Daarbij zegt 78% van de ondervraagden bereid te zijn om meer te betalen voor een transportleverancier met weinig of geen CO2-uitstoot en is 85% zelfs bereid van transportleverancier te veranderen als die niet aan hun duurzaamheidseisen voldoet. Uit het onderzoek blijkt ook een duidelijk verband tussen hun toekomstige bedrijfsopportuniteiten en de mogelijkheden op het vlak van transport zonder fossiele brandstoffen: 60% van de ondernemingen vreest de komende drie jaar klanten te verliezen als ze niet kunnen voldoen aan de vraag van consumenten naar CO2-arme of CO-vrije leveringen. 

“We zijn verheugd over dit streven naar vrachtwagentransport zonder fossiele brandstoffen. Dat betekent dat we de komende jaren een enorme verschuiving in de sector zullen zien. We zijn ervan overtuigd dat elektrificatie de belangrijkste drijfveer voor emissievrij wegtransport zal zijn en we zijn er trots op dat we voor de meeste toepassingen nu reeds zuiver elektrische vrachtwagenalternatieven aanbieden. Elektrisch rijden brengt meer bedrijfsopportuniteiten met zich mee,” aldus Roger Alm, President van Volvo Trucks. 

Het aanbod op gebied van elektrische voertuigen zal nog aangevuld worden met de e-as en brandstofcellen.

Wereldwijd doel: 50% in 2030

Volvo Trucks heeft zich wereldwijd als doel gesteld om tegen 2030 de helft van zijn nieuwe vrachtwagens te verkopen met een batterij- of brandstofcelaandrijving. De transitie naar elektrische voertuigen wordt geleid door Europa en Noord-Amerika, waar de doelstellingen nog hoger liggen. Zo ligt het streefcijfer in Europa momenteel op zo’n 70% van alle nieuwe vrachtwagens die in 2030 worden verkocht

Het uitgebreide gamma van Volvo Trucks bestaat uit de modellen FL, FE, FM, FMX en FH. Al die trucks zijn zowel leverbaar met een moderne en energiezuinige dieselmotor of als alternatief met een motor op aardgas of een elektrische aandrijving. Voor deze laatste werd een nieuwe e-as ontwikkeld,  waardoor er nog meer batterijen in de vrachtwagen passen. Hiervoor werden de elektromotoren en de transmissie geïntegreerd in de achteras. Meer batterijen staan gelijk aan een groter rijbereik. Op elektrische vrachtwagens met brandstofcellen, die in de tweede helft van dit decennium worden geïntroduceerd, is de extra ruimte erg handig om andere componenten te installeren.

Service is de sleutel tot verdere groei

Volvo Trucks wil nog sterkere partnerschappen uitbouwen met de klanten om hun mobiliteit te kunnen garanderen. Daarbij wordt een beroep gedaan op de connectiviteit van de voertuigen en de gegevens die het voertuig zelf verzamelt, waarin Dynafleet een belangrijke rol speelt. Dat geheel van services, dus inclusief zaken als aankoop, advies, financiering, begeleiding, onderhoud, reparaties, opvolging van het wagenpark, overname van gebruikte voertuigen en dergelijke meer, wordt steeds belangrijker.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details