Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Voorbereidingen Demo Days zijn in volle gang

Voorbereidingen Demo Days zijn in volle gang

Nieuwe locatie, groot terrein, spreiding bezoekers én in de open lucht

“Als ik dat wist, was ik een rijk man”, is het gevatte antwoord van beursdirecteur Gregory Olszewski op onze vraag of Demo Days begin september zeker doorgaat. Niets is zeker in coronatijden, maar hij heeft er alle vertrouwen in, want de voorbereidingen voor het tweedaags buitenevenement zijn in volle gang. Houdt zaterdag 5 en zondag 6 september van 9 tot 17 uur dus maar vrij in de agenda.

“Wij verwachten dat Demo Days volgens planning kan doorgaan op zaterdag 5 en zondag 6 september. Het is een evenement in open lucht op een terrein van ruim 20 ha, enkele keren groter dan in 2018 dus. Daarbij gaan de bezoekers een vast en veilig parcours volgen over 8 tot 10 m brede paden”, laat Gregory Olszewski weten. “Uiteraard werken we volgens de regels en voorwaarden die door onze overheid worden opgelegd. De daadwerkelijke aftoetsing zal later moeten plaatsvinden, maar we kunnen nu eenmaal niet wachten met sommige voorbereidingen. Zo is bijvoorbeeld het gras voor de extra parkings al enkele maanden geleden ingezaaid. Verder zijn met onze leveranciers en met de exposanten goede afspraken gemaakt en worden de details daarvan de komende tijd verder uitgewerkt.”

De nieuwe locatie van Demo Days 2020: PAE Polaris in Péruwelz-Beloeil, gemakkelijk bereikbaar via afslag 29 van snelweg A16 (E42).

 

Nieuwe locatie

Extra puntje van aandacht bij alle voorbereidingen is de nieuwe locatie. Dat is altijd even wennen. Demo Days 2020 wordt gehouden op het nieuwe industrieterrein Polaris aan de N60 tussen Beloeil en Péruwelz. De site is met de auto gemakkelijk te bereiken via afslag 29 van snelweg A16 (E42). De nieuwe locatie ligt nabij de grens met Frankrijk, op een half uur rijden van Matexpo Kortrijk en ruim een uur rijden vanaf Brussel en Namen. “De nieuwe locatie is dus goed bereikbaar voor onze Franstalige bezoekers, want die heten we ook zeer welkom op Demo Days,” vertelt Gregory Olszewski. Online registeren voor gratis bezoek kan op www.demodays2020.be. Gebruik daarvoor de code: GWW620.

Succesvol vervolg

Demo Days 2018 was een groot succes. De ruim dertig exposanten mochten, verdeeld over twee dagen, meer dan 3800 bezoekers verwelkomen. De groeve bij Braine-l’Alleud was het decor waarin zo’n 80 graafmachines, 20 vrachtwagens en meerdere zeef- en breekinstallaties door het publiek konden worden getest. De verwachting is dat dit jaar het aantal exposanten en bezoekers dat van 2018 gaat overstijgen. Overigens zonder dat het zichtbaar drukker wordt, want ze worden verdeeld over een veel groter terrein. Ook de exposanten blijken vol vertrouwen. Gregory Olszewski: “De inschrijvingen lopen heel goed en we zien veel enthousiasme in de markt. Onze mediacampagne richting bezoekers (minimaal 16 jaar oud) gaat ook gewoon van start, om aan te geven dat we erin geloven en het op een veilige manier kan.”

Brede looppaden, gescheiden looprichtingen en voldoende afstand houden, dan kan Demo Days 2020 net zo succesvol worden als in 2018.

 

In open lucht

Gregory Olszewski kijkt met belangstelling naar de ontwikkelingen in bijvoorbeeld Duitsland, waar stap voor stap beurzen en evenementen weer mogen. Hij wijst er in dat verband op, dat bij evenementen in de open lucht de kans op besmetting vrij laag is als gevolg van de natuurlijke ventilatie. “Bij Demo Days kijken we op afstand naar machines en wie ermee wil draaien moet, voor hij of zij in de cabine kruipt, een door ons ter beschikking gesteld mondmasker aandoen en handschoenen aantrekken, die daarna ter plekke meteen worden weggegooid. We denken op die manier alles goed onder controle te kunnen houden.”     

Organisatie in vertrouwde handen

The Fair Experts, u kent  ze al, maar nog niet onder deze naam. The Fair Experts is een in Kortrijk gevestigde (inter)nationale professionele event- en beursorganisator, die als basis vakbeurs Matexpo heeft. Het oprichten van een ‘holding’ was nodig om verder te kunnen groeien en meer activiteiten te ontplooien, zoals Demo Days, maar ook Techni-Mat, We Are Real Estate en wat er nog gaat komen. De naam The Fair Experts is niet toevallig gekozen, aldus Gregory: “Niet alleen zijn we experts in beurzen, we willen deze beurzen ook op een open en eerlijke manier organiseren.”

www.thefairexperts.be/nl/


Registratie

Wilt u de machines ook graag aan het werk zien? DEMO DAYS richt zich op een professioneel doelpubliek: gebruikers van machines, werkplaatsverantwoordelijken, aankopers en technisch directeurs. Gratis bezoek mits online registratie met de code: GWW620 op www.demodays2020.be

Waar en wanneer

Zaterdag 5 september 2020: 9u – 17u

Zondag 6 september 2020: 9u – 17u

Locatie: PAE Polaris in Péruwelz-Beloeil

Opgelet!

Tijdens het bezoek is het dragen van veiligheidsschoenen of laarzen is een must. Bezoek onder de 16 jaar wordt afgeraden. Enkel toegang mits begeleiding.

Social media

Volg DEMO DAYS via social media en kom alles te weten in de komende maanden over de 2e editie van dit evenement.

Facebook: @DemodaysBE

(link: https://www.facebook.com/DemodaysBE/)

Twitter: @DemoDaysBE

(link: https://twitter.com/DemoDaysBE)

https://www.demodays2020.be

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details