Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Voorloper met alternatieve aandrijving
Elektrisch is interessant voor het bouwsegment.

Voorloper met alternatieve aandrijving

Volvo Trucks biedt de ondernemers uit de bouwsector een breed gamma aan trucks van de compacte FE en FL tot de FM en FH via de gespecialiseerde FMX. Bovendien heeft Volvo Trucks het breedste spectrum aan alternatieve oplossingen voor de aandrijving, van puur elektrisch tot hybride en alternatieve brandstoffen als HVO en CNG/LNG.

Met de FL, FE, FM en FH heeft de klant een bijzonder ruime keuze voor bevoorrading van werven. Voor het echt zware werk zijn er dan de talrijke versies van de FMX. De Volvo FMX kreeg bij de meest recent aanpassing nog een nieuwe cabine, meer laadvermogen en innovatieve veiligheidsvoorzieningen. 

De Volvo FMX is gebouwd op een volledig nieuw cabineplatform met een voorste gedeelte met gemakkelijk vervangbare stevige onderdelen, koplampbeschermers en V-vormige LED-koplampen. Dankzij de nieuwe antisliptreden kunnen chauffeurs gemakkelijker in- en uitstappen.”

Belangrijk is dat deze nieuwe cabine meer ruimte oplevert voor de chauffeur en een opbergruimte tot 800 liter. Chauffeurs hebben ook beter zicht dankzij een verlaagde deurlijn en nieuwe achteruitkijkspiegels. 

De FMX is geschikt voor de zwaarste toepassingen.

De FMX is ook uitgerust met een tractieregelingspaneel dat de chauffeur helpt om potentieel moeilijke situaties gemakkelijk en snel aan te pakken, zowel op de weg als offroad. De chauffeur kan de tractie eenvoudig vergroten door de sperdifferentiëlen in te schakelen met een draaiknop en tegelijkertijd de tractiestatus op het display bekijken.

De Volvo FMX vormt de zwaarste uitvoering in het chassisassortiment van Volvo. Het tandemstel van 38 ton maakt een treingewicht tot 150 ton mogelijk. Bovendien is de voorste luchtvering vernieuwd, waardoor een voorasbelasting tot 10 ton, of 20 ton voor dubbele voorassen, mogelijk is. Bij voertuigen met een gestuurde na- of voorloopas zijn de stuurhoeken vergroot, wat resulteert in een betere manoeuvreerbaarheid en minder bandenslijtage. 

Sinds 2018 worden de Volvo Trucks FH, FM en FMX aangeboden met de opgewaardeerde D11- en D13-dieselmotoren die brandstof sparen en het milieu ontlasten. Die motoren beantwoorden aan de nieuwe Euro 6 Step D-voorschriften. 

Volvo Trucks heeft het breedste aanbod elektrische voertuigen.

Alternatieven voor iedereen

Ook in de bouw met al zijn beperkingen op het gebied van uitstoot, vooral in stedelijke centra is er veel interesse voor het elektrisch alternatief en op dat vlak kan Volvo Trucks rekenen op het breedste gamma op de markt. 

Met de recent gelanceerde Volvo FH, FM en FMX Electric is Volvo Trucks volledig klaar om een snelle verschuiving naar duurzamer transport in de hand te werken en de elektrificatie van zwaar wegtransport gevoelig te versnellen. 

Volvo Trucks heeft met zijn elektrisch gamma heel wat troeven, want eind 2022 komt er een nieuwe, vijfde generatie van zwaardere accu’s voor een nog betere actieradius. Er komen tevens meer wielbasisopties, meer cabine-uitvoeringen en meer configuraties, zoals 4×2 en 6×4 trekkers in 2022 en 4-assers met tridem achterasopstelling in 2023. 

Service speelt een sleutelrol

“Service is de sleutel tot verdere groei, ook voor de bouwsector!”, stelt Peter Himpe, CEO van Volvo Trucks Belgium. “Wij moeten de helft van onze omzet genereren met services en dus niet alleen met de verkoop van nieuwe voertuigen. Dat houdt in dat we nog sterkere partnerschappen moeten uitbouwen met onze klanten en hun mobiliteit kunnen garanderen. Daarbij worden we geholpen door de connectiviteit van de voertuigen en de gegevens die het voertuig zelf verzamelt, waarin Dynafleet een belangrijke rol speelt. Dat geheel van services, dus inclusief zaken als aankoop, advies, financiering, begeleiding, onderhoud, reparaties, opvolging van het wagenpark, overname van gebruikte voertuigen en dergelijke meer, wordt steeds belangrijker. We moeten de klanten een totale mobiliteits­garantie bieden.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details