Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Waeslantnatie investeert in drie  Volvo FM-trekkers op LNG

Waeslantnatie investeert in drie Volvo FM-trekkers op LNG

Volvo Trucks heeft zopas drie FM-trekkers op LNG aan Waeslantnatie geleverd. Zij worden hoofdzakelijk ingezet voor het transport van staalproducten in containers binnen de haven van Antwerpen. “Ook een relatief klein bedrijf als het onze kan zijn steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen”, zegt natiebaas Georges Brys.

In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden, is Waeslantnatie op de rechteroever van de haven gevestigd. De oprichters wonen wel in het Land van Waas. Wat de naam ook niet verraadt, is dat het een jong bedrijf is: het werd opgericht in 2002. “Wij werken wel als een natie van weleer: de aandeelhouders werken samen als natiebazen en nemen de beslissingen gezamenlijk. En we delen een visie op lange termijn gebaseerd op deugdelijk bestuur en maatschappelijk verantwoord ondernemen”, zegt Georges Brys, één van de vier bestuurders.

“Binnen dat  kader beslissen we elk jaar samen over een investering die het klimaat ten goede komt. Dit jaar hebben we onze vier trekkers vervangen door exemplaren die aanzienlijk minder CO2 uitstoten. Volvo Trucks Center leverde de nieuwe trucks. Drie zijn LNG-trekkers en de vierde is een diesel. Wij zijn actief in staaltransport en soms zijn de lasten op de achteras zeer zwaar.  In dat geval is de ruimte tussen de voor- en de achteras iets te klein om een LNG-tank te monteren. Daarom moesten we voor het vierde exemplaar voor een diesel kiezen”, voegt Georges Brys toe.

be-waeslantnatie1-kopieren

Drie LNG tankstations binnen de haven

Waeslantnatie, dat nu zo’n 30 medewerkers telt, is actief in de logistiek van de staalproducten. Het beschikt aan de Schenkeldijk in de haven van Antwerpen over magazijnen voorzien voor zware lasten, biedt diensten aan op gebied van verpakking en overslag van complexe en zware vrachten en vervoert staalproducten in containers en huifwagens binnen het havengebied. “De afstanden die we afleggen zijn dus vrij kort en binnen de haven zijn er drie LNG-tankstations. Voor onze activiteit is het dus perfect mogelijk om trekkers op LNG in te zetten”, zegt Georges Brys nog.

Na een vergelijkende studie koos Waeslantnatie voor Volvo Trucks FM 4×2 trekkers. “In het staaltransport telt elke kilo. Daarom opteerden zij voor FM’s in plaats van de FH die wat zwaarder is’, zegt Sven Braekman, accountmanager bij Volvo Truck Center. “Een bijkomende reden is dat de chauffeurs vaak moeten in- en uitstappen. Met de lagere instap wilden wij hen meer comfort bieden”, voegt Georges Brys toe.

Chauffeurs keken ernaar uit

“Overigens zijn de chauffeurs zeer te spreken over de rijprestaties van de LNG-trucks. Staal is zwaar – sommige containers wegen 30 ton – en de trucks moeten goed kunnen optrekken. Met zijn 460 pk beantwoordt de FM LNG perfect aan deze eis. Wat ook belangrijk is: de chauffeurs keken ernaar uit om met de LNG-trekkers te rijden: de klimaatproblematiek leeft ook bij die mensen”, klinkt het verder.

“Met deze aankoop willen wij ook een boodschap brengen: ook kleine en middelgrote bedrijven kunnen hun steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Voor Waeslantnatie passen niet alleen de nieuwe trekkers in deze filosofie, maar ook de beslissing om meer containers per barge binnen de haven van Antwerpen te vervoeren”, zegt Georges Brys tot slot.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details