Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Zeer content met verbeterde rupsgraafmachine CX300E
De overdracht door verdeler Lecarbo aan de mannen van Cnockaert. Links zaakvoerder Frank Cnockaert.

Zeer content met verbeterde rupsgraafmachine CX300E

De eerste in België afgeleverde grote rupsgraafmachine uit de nieuwe E-serie van Case Construction draait nu bij Cnockaert in Wervik. De 30 tons CX300E is een productieve jongen die zuinig en schoon werkt maar ook tegen een stootje kan. Precies het soort zwaar materieel dat Cnockaert nodig heeft bij de aanleg van industriële en openbare werken.

Met hun vlotte service bij aflevering van twee eerdere Case-machines: een CX85CD en CX145D, scoorde de West-Vlaamse Case-verdeler Lecarbo veel punten bij zaakvoerder Frank Cnockaert. De bewezen productiviteit en gereduceerde totale eigendomskost gaven de familiale bouwonderneming voldoende vertrouwen in het advies om het machinepark niet met weer een Cat, maar met een splinternieuwe CX300E uit te breiden.

De E achter CX300 staat er namelijk niet zomaar, aldus Lecarbo. De Amerikaanse producent doopte de nieuwe reeks graafmachines met een goed reden om tot E-series. Die “E” staat namelijk voor “enhanced” en dat betekent vrij vertaald: “verbeterd”. En verbeterd is zowat de gehele machine. De CX300E is robuuster dan zijn voorganger en meer dan ooit bestand tegen de zwaarste klussen. Tegelijkertijd is het onderhoud vereenvoudigd door de onderhoudsintervallen voor motorolie, olie- en brandstoffilters te verdubbelen tot maar liefst 1.000 uur.

De CX300E is robuuster dan zijn voorganger en meer dan ooit bestand tegen de zwaarste klussen.

Zuinig, veilig en comfortabel

De machines uit de E-serie hebben schonere en zuiniger (-17%) Stage V motoren van FPT (Fiat Powertrain Technologies) en een geoptimaliseerd hydraulisch systeem met meerdere werkmodi. De bediening is nog prettiger geworden dankzij het gepatenteerde CIHS systeem. Hierdoor is met de forse machine tot op centimeters nauwkeurig te positioneren. Het gaspedaal is aanpasbaar en de cabine zelf is ruim, goed geïsoleerd en uitgerust met een moderne monitor, airco en diverse opbergruimtes. Om zijn robuuste werk veilig te kunnen doen heeft de CX300E FOPS- en ROPS-certificaten, is er goed zicht vanuit de cabine, zorgt Ledverlichting voor veilig doorwerken in donkere tijden en kreeg hij een automatisch te ontdooien voorruit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details