Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Zonder gedoe snel en veilig aankoppelen

Zonder gedoe snel en veilig aankoppelen

Snelwissel SQ80 is momenteel de grootste die we bij Steelwrist kunnen aanschaffen. Dan moeten we wel een graafmachine hebben in de gewichtsklasse van 25 tot 43 ton. Snelwisselen is niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan, zo ervaart ook accountmanager Alain Janssen van Steelwrist Benelux.

In ons land zijn er steeds meer vakmensen die op goede voet wensen te staan met Alain. Hij biedt ze namelijk een snelle weg naar efficiënter, duurzamer én veiliger werken met de graafmachine: “Het Steelwrist dealernetwerk begint zich meer en meer uit te breiden aan de hand van tiltrotators, snelwissels, SQ en andere tools. Daardoor kan iedereen steeds meer profiteren van onze efficiënte uitrustingsstukken. Onze SQ-technologie is gebaseerd op het bekende symmetrische snelwisselsysteem en volledig uitwisselbaar met de marktstandaard, mede hierdoor is de Steelwrist SQ-technologie hard op weg de wereld te veroveren.”

Alle aansluitingen -elektrisch en hydraulisch – worden lekvrij en veilig doorverbonden via de SQ-adapter.

Lekvrij koppelen

Alain weet treffend de voordelen van SQ te omschrijven: “Je hoeft de cabine niet meer te verlaten om van uitrustingsstuk te wisselen. Aankoppelen gaat snel en alle aansluitingen -elektrisch en hydraulisch – worden milieuvriendelijk, want lekvrij, en ook nog eens heel veilig doorverbonden. De innovatieve Front Pin Lock zorgt er namelijk voor, dat u de bak niet kunt verliezen zo lang als de voorste as in de snelwissel zit. Het is de as die vanuit de cabine goed zichtbaar is.”

SQ80

De tot nog grootste snelwissel SQ80 – de SQ90 voor machines tot 70 ton wordt binnenkort verwacht – heeft een zestal koppelingen voor hydraulische tools en kan leidingdiameters aan van 3/8 inch tot 1 inch. Daarmee kan de SQ80 een flinke tiltrotator, betonhamer, vergruizer, schaar, zeefbak, trilblok, … aankoppelen. Vanwege de grote diversiteit aan uitrustingsstukken zijn meerdere kopplaten en oplasadapters beschikbaar. Zo is er een kopplaat met doorvoer en eentje met interne slangroute, inclusief boutgatpatronen voor de meeste hydraulische gereedschappen. Bij de oplasadapters is er een laag en een hoog model. De koppelingen zijn voorzien van Steelwrist Qplus techniek voor een hogere flow, duurzamere afdichting en meer productiviteit. Tot slot meldt Alain, dat aan nog meer nieuwe technologieën voor minigravers wordt gewerkt. Later dit jaar waarschijnlijk meer nieuws hierover.      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details