Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Zuinige Fuel & Efficiency Volvo FH combineert productiviteit en brandstofefficiëntie

Zuinige Fuel & Efficiency Volvo FH combineert productiviteit en brandstofefficiëntie

Volvo Trucks Belux toont met de Fuel & Efficiëncy truck wat brandstofefficiëntie voor het merk betekent. Trucks worden altijd slimmer, maar alleen met de juiste specificatie voor de juiste toepassing kan de chauffeur het maximale uit het voertuig halen.Deze unieke configuratie voor langeafstandstransport biedt brandstofefficiëntie zonder toegevingen te doen aan rijeigenschappen, prestaties en comfort.

“We hebben de Volvo FH Fuel & Efficiency speciaal ontwikkeld voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het langeafstandstransport, vertelt Siegfried Van Brabandt, Director Vehicle Sales bij Volvo Trucks Belux. Voor deze doelgroep is het brandstofverbruik zeer belangrijk en daarom hebben we de truck uitgerust met unieke fleetsoftware en veel brandstofbesparende functies die de chauffeurs helpen om het optimale uit hun voertuig te halen. Bovendien hebben we de cabine zeer comfortabel gemaakt voor de chauffeur en zijn er talloze veiligheidsvoorzieningen.”

Brandstofkosten staan in voor gemiddeld een derde van de exploitatiekosten van een truck. Elke druppel die men kan besparen, heeft dan ook onmiddellijk effect op de eindresultaten van het bedrijf.

Fuel & Efficiency Volvo FH

Slimme brandstofbesparende specificaties
De Volvo FH Fuel & Efficiency is uitgerust met de krachtige en zuinige D13 500 pk motor. De I-Shift versnellingsbak heeft een uniek fleetsoftwarepakket voor de langeafstanden, inclusief I-Roll. Deze functie wordt gebruikt als er geen motorvermogen of motorrem nodig zijn, zoals bij het rijden op vlakke wegen. Zo bespaart men op eenvoudige wijze brandstof. De software heeft ook een automatische functie die de motor uitschakelt bij stationair draaien. “We zien duidelijk in de verbruikscijfers via ons Dynafleet transport informatiesysteem dat stationair draaien veel brandstof verbruikt. . Voor langeafstandstransport is de doelstelling om onder 10% te blijven, maar we stellen  vaak hogere cijfers vast. Als u weet dat stationair draaien met een warme motor rond de 2 à 3 liter per uur verbruikt, en met een koude motor zelfs 6 tot 7 liter per uur, dan is de rekening gauw gemaakt”, vervolgt Siegfried Van Brabandt.

De software voor lange afstand maakt ook gebruik van de jongste generatie I-See, die hier in de meest zuinige modus is ingesteld. I-See voorspelt de weg aan de hand van op kaarten gebaseerde topografiegegevens om het brandstofverbruik te verlagen en de rijeigenschappen te verbeteren.
De Cruisecontrol I-Cruise met Eco-niveaus, een geoptimaliseerde achterasverhouding en premium banden met lage rolweerstand zijn maar enkele van de vele andere specificaties van dit voertuig.

Fuel & Efficiency Volvo FH

Comfortabele en veilige cabine
Ook aan het comfort en de veiligheid van de chauffeur is gedacht. Een comfortabele en goed uitgeruste chauffeur kan zich immers beter concentreren op de weg. De truck beschikt over Volvo Dynamic Steering dat perfecte stabiliteit bij hoge snelheden en volledige controle bij lage snelheden biedt en de spieren en gewrichten van de chauffeur minder belast. Verder heeft de Globetrotter-cabine achteraan luchtbalgen en zijn er bovenop het gekende comfort onder meer ook een CB-antenne, een praktische koelkast van 33l onder het bed, een volledige elektronische airco met zonneklep, parkeerverwarming en gelbatterijen.

De Volvo Trucks dealers beschikken over een demovoertuig waarmee geïnteresseerden een testrit kunnen maken.

Meer informatie en alle specificaties : https://www.volvotrucks.be/nl-be/trucks/concept-trucks/fh-fuel-efficiency.html

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details