Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Zweedse alliantie biedt klanten meer efficiëntie
RPS wordt aangesloten op het graafsysteem van de machine en geeft de machinist volledige controle over de exacte positie van het uitrustingsstuk.

Zweedse alliantie biedt klanten meer efficiëntie

“Het gaat om een wereldwijde overeenkomst, waarbij we ontwikkelingspartner worden van Volvo CE. Het voelt zeer positief en biedt grote voordelen voor onze Volvo-klanten, maar ook voor de dealers van Volvo”, vertelt Sven-Roger Ekström, de Zweedse productmanager van Rototilt. Graafmachines van Volvo kunnen voortaan af fabriek worden geleverd met een voorbereiding op de systemen van Rototilt. Dit houdt een aantal voordelen in voor zowel de ondernemer als de dealer.

Rototilt was de eerste op de markt met dit type positioneringsoplossing en levert deze inmiddels voor een groot aantal merken.

Het grootste gebruikersvoordeel is dat de besturingssystemen en sensoren van Rototilt nu via een slimme integratieoplossing kunnen communiceren met Dig Assist, het in de fabriek geïnstalleerde graafsysteem van Volvo. “Het nieuwe platform is zeer interessant en biedt het beste dat vandaag de dag op de graafmachinemarkt verkrijgbaar is”, stelt Kurt Deleu, Head of Excavator Product Management EU/INT bij Volvo CE vast. “Sommige oplossingen, zoals Smart Connect – waarmee verschillende merken draaikantelstukken naadloos kunnen integreren met onze machine – en DigAssist, zijn uniek en bieden een aanzienlijke meerwaarde voor de gebruiker.”

HOGERE EISEN

“Ondernemers stellen steeds hogere eisen aan een goede, eenvoudige en functionele integratie van de graafmachine met het draaikantelstuk van hun keuze. Als deze ook nog geïntegreerd is met de rest van de machine, dan is dat echt een goede oplossing. Een oplossing die op een goede manier aansluit bij de behoeften van klanten”, vult Sven-Roger Ekström aan. Het resultaat is tevens een veel veiligere en betere implementatie van de besturing van het draaikantelstuk op nieuwe machines die deze koppeling hebben. “Iets wat waarschijnlijk ook zeer op prijs zal worden gesteld door de eindklanten.”

Het geïntegreerde systeem garandeert een veel veiligere en betere implementatie van de besturing van het draaikantelstuk op nieuwe machines.

De overeenkomst is wereldwijd van toepassing en de technische oplossing is ontwikkeld in een gezamenlijk project tussen de ontwikkelingsafdelingen van beide Zweedse merken. De introductie verloopt gefaseerd, waarbij de Volvo graafmachines EC250E en EC300E als eerste aan de beurt zijn en al direct kunnen worden geleverd. Naast de bovenstaande voordelen krijgt de gebruiker nu ook toegang tot veilige technische oplossingen, niet in de laatste plaats Rototilt’s bekroonde volledig automatisch snelwisselsysteem QuickChange en het SecureLock veiligheidssysteem.

VOLLEDIGE CONTROLE

 Volvo is overigens niet het eerste merk waar Rototilt een dergelijke samenwerking mee is aangegaan. Naast DigAssist zijn draaikantelstukken met RPS (Rototilt Positioning Solution) eveneens compatibel met DigPilot, iDig, Makin 3D, UniControl en XL Pro, naast de eerder gerealiseerde samenwerking met Leica, Trimble, Topcon, MOBA/Novatron en L5. Rototilt’s RPS wordt aangesloten op het graafsysteem van de machine en geeft de machinist volledige controle over de exacte positie van het uitrustingsstuk. Deze functie maakt taken zoals het afwerken van taluds, graven in krappe ruimtes en verplaatsen van grote hoeveelheden grond een stuk eenvoudiger.

Volvo graafmachines zijn voortaan af-fabriek te leveren met een voorbereiding op de systemen van Rototilt, te beginnen met de EC250E en EC300E.

Klanten krijgen hierdoor meer mogelijkheden om een gewenste interface te kiezen met behoud van een grote manoeuvreerbaarheid. “We hebben gezien welke voordelen RPS brengt, zowel in termen van een hogere efficiëntie als een lager brandstofverbruik. We waren de eerste op de markt met dit type positioneringsoplossing en hebben  hard gewerkt om ervoor te zorgen dat meer systemen en machinisten van dezelfde voordelen kunnen profiteren”, besluit Per Väppling, marketingmanager bij Rototilt.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details