Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Ahlmann zwenklader AZ 55f is ‘koningin van wendbaarheid’
Ahlmann’s zwenkbare arm maakt het laden gemakkelijk en presteert op alle werven met efficiëntie en snelheid van uitvoering.

Ahlmann zwenklader AZ 55f is ‘koningin van wendbaarheid’

Tegelijkertijd rijden, manoeuvreren en zwenken is de sleutel tot zijn hoge productiviteit. Schakel over naar compactheid, wendbaarheid en stabiliteit met de nieuwe AZ 55f.

Stedelijke bouwplaatsen zijn vaak overvol, de werkruimte is beperkt en het terrein vaak moeilijk begaanbaar. Ontworpen op basis van een star chassis met standaard 3 stuurinstellingen – vooras-, vierwielbesturing of hondengang – is de wendbaarheid van de machine voor 100 procent verzekerd. Door de combinatie van vierwielbesturing met de over 180 graden zwenkbare arm, kan de Ahlmann zwenklader volledig om zijn as draaien op een 20 procent kleiner oppervlak dan van een conventionele wiellader.

Het is gemakkelijk te zien waarom de zwenklader door Ahlmann “de koningin van wendbaarheid” wordt genoemd, zeker in vergelijking met een conventionele wiellader.

Kies voor stabiliteit

Ongeacht wat aan de voorkant wordt getild, zodra de achteras automatisch is vergrendeld, kan zonder risico 180 graden worden gezwenkt. Dankzij de ongelooflijke stabiliteit in alle posities en op alle terreinen, kan de zwenklader de logistiek op de bouwplaats radicaal transformeren. Wat de omstandigheden ook zijn, de machine blijft in balans in elke situatie, zowel tijdens het werken als bij het verplaatsen tussen locaties. De mobiliteit blijft betrouwbaar en overwint obstakels veilig en zonder inspanning. De kleine draaicirkel zorgt voor een uitstekende wendbaarheid, zelfs op de krapste locaties.

Kies voor compactheid

Compacte wielladers hebben de voorkeur voor gebruik op stedelijke bouwplaatsen en op plaatsen waar ruimte en tijd beperkt zijn. Naast deze compactheid, essentieel voor dit werk, wordt de efficiëntie van de wiellader beoordeeld op basis van de laad- en loscycli. Bij deze cycli wordt geen rekening gehouden met veel tijdrovende manoeuvres die het grootste deel van de conventionele werktijd van wielladers uitmaken. Uit deze observaties werd het innovatieve Ahlmann zwenklader-concept geboren. Dit zwenk-concept plaatst een nog grotere focus op de daadwerkelijke werking van een wiellader, met als doel een efficiëntere inzet en comfortabeler werken voor de machinist.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details