Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Compacte verreiker, veelzijdige tractor en elektrische minigraver
Minigraafmachine E19e is gebaseerd op de succesvolle E10e en in feite de elektrische uitvoering van het populaire dieselmodel E19.

Compacte verreiker, veelzijdige tractor en elektrische minigraver

Vangaever – Buitenstand A19

Bij machinefabrikant Bobcat zitten ze niet stil, zo ervaart Bruno Vangaever, die al sinds 1977 dealer is van dit bekende merk compacte machines. Hij kan op de MATEXPO in stand Bobcat-Vangaever dan ook meerdere nieuwtjes laten zien, zoals de supercompact-verreiker TL25.60, elektrische minigraafmachine E19e en twee compacte tractoren van het 4 000-platform.

Bobcat tractor CT4050 is evenals de CT4058 voorzien van Rollover Protection Structures (ROPS). Bij zwaar terreinwerk komt het motorvermogen van 50 tot 58 pk goed van pas.

Vangaever is al sinds jaar en dag de partner voor compact materieel en bijkomende service en onderhoud. Wendbaar en flexibel werken in compacte ruimtes, dat wilden de uitvinders van de Bobcat schranklader. Het hedendaagse productportfolio omvat graafmachines, rupsladers, verreikers, wielladers en lichte knikladers en is gebouwd met eenzelfde filosofie: het Bobcat-DNA van een veelzijdige en compacte werktuigendrager.

Serie compacte veelzijdige tractoren

Na de introductie van het 1 000 en 2 000 platform is nu de beurt aan de 4 000-serie van Bobcat’s compacte tractoren. Het gaat om de modellen CT4050 en de CT4058, die beide zijn voorzien van Rollover Protection Structures (ROPS). Bij zwaar terreinwerk komt het motorvermogen van 50 tot 58 pk goed van pas. De veelzijdige machines zijn voorzien van een handgeschakelde H-shuttle-transmissie met 16 versnellingen vooruit en 16 achteruit. Lastig terrein is geen probleem door de mechanische differentieelblokkering waarmee de achterwielen standaard zijn uitgerust en verder dankzij de efficiënte remmen, hydrostatische stuurbekrachtiging en trekkrachtregeling.

Het 4 000-platform biedt een maximaal hydraulische debiet van 55,1 l/min en standaard 4 externe hydraulische poorten. De frontlader is standaard uitgerust met het Bob-Tach™-systeem.

De door Bobcat als ‘baby-verreiker’ aangeduide nieuweling heeft ondanks zijn geringe afmetingen een nominaal laadvermogen van maar liefst 2500 kg!

Elektrische minigraaf­-machine E19e

De E19e is gebaseerd op de succesvolle E10e en in feite de elektrische uitvoering van het populaire dieselmodel E19. De buitenafmetingen zijn hetzelfde, wel is de e-versie iets zwaarder, zo is het transportgewicht 1823 kg tegen 1672 kg. De AC-motor levert 17,3 kWh. Het geluidsniveau is een stuk lager, zowel voor machinist als omstanders en van nadelige emissies is geen sprake meer.

Hij gaat een volledige werkdag mee dankzij de optionele externe Bobcat-superlader. Die laadt in de pauzes de onderhoudsvrije lithium-ion-accu in minder dan 2 uur op tot 80%.’s Nachts opladen via het standaard 230 V-stroomnet gebeurt via de ingebouwde oplader.

Bobcat noemt de E19e een aantrekkelijke oplossing voor verhuurbedrijven en aannemers, bijvoorbeeld voor sloopwerkzaamheden binnens- en buitenshuis (hij is slechts 98 cm breed!), projecten in groenvoorziening en infrastructuur en bij nachtelijke werkzaamheden en dergelijke.

De optionele externe Bobcat-superlader laadt in de pauzes de onderhoudsvrije lithium-ion-accu in minder dan 2 uur op tot 80%.

Supercompacte verreiker TL25.60

De R-serie van Bobcat is uitgebreid met de starre supercompacte verreiker TL25.60. Die is speciaal ontwikkeld als reactie op de marktvraag naar compacte, flexibele en tegelijkertijd krachtige verreikers voor het werken in beperkte ruimten. De door Bobcat als ‘baby-verreiker’ aangeduide nieuweling heeft ondanks zijn geringe afmetingen en gewicht van 2,5 ton nog altijd een maximale hefhoogte van 5,9 meter en reikwijdte van 3,3 meter, plus een nominaal laadvermogen van maar liefst 2500 kg!

De R-serie van Bobcat is uitgebreid met de TL25.60 als reactie op de marktvraag naar compacte, flexibele en tegelijkertijd krachtige verreikers.

De cabine van de R-serie biedt een moderne, intuïtieve en slim ontworpen werkruimte en daarbij buitengewoon veel comfort en ruimte, zelfs in dit Supercompact-formaat van de TL25.60. De cabine is namelijk even groot als die van de grootste verreiker in het Bobcat-assortiment: de T40.180SLP! Bobcat verwacht dan ook “dat de klanten dol zullen zijn op de ruimste cabine op de markt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details