Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
DIMENSIES DIE ERTOE DOEN

DIMENSIES DIE ERTOE DOEN

Voor elke klasse graafmachine is er een model breekbak dat een bouwplaats in een recyclingcentrum kan transformeren.

Elke bouwplaats – klein of groot – genereert afval. Alle soorten puin moeten een nieuw leven krijgen, een nieuwe bestemming, gezien de moeilijkheid om grondstoffen te vinden en de tijd die nodig is om ze te verkrijgen.

Is het mogelijk om afval terug te winnen en het op een eenvoudige, snelle en goedkope manier weer in de productiecyclus te brengen?

Wellicht weet niet iedereen dat de oplossing in de bouwmachine zit die al op locatie is: in combinatie met een MB Crusher breekbak kan het materiaal zodanig worden bewerkt dat het onmiddellijk kan worden hergebruikt of gebruikt voor andere doeleinden.

Of de graafmachine nu groot of klein is, een MB breekbak kan gemakkelijk worden aangekoppeld, zodat u de grootte van het materiaal ter plaatse direct kunt verkleinen.

Als de bouwmachine klein is…

Tsjechische Republiek – Een bouwbedrijf uit de Tsjechische Republiek moet materiaal terugwinnen om hun werk te kunnen uitvoeren en op tijd afkrijgen. Op de bouwplaats hebben ze een 8-tons Yanmar B7 Sigma midi-graafmachine. Het materiaal direct op locatie terugwinnen wordt eenvoudig wanneer een MB-C50 breekbak op de graafmachine is geïnstalleerd. Met een eigen gewicht van 0,75 ton en een laadvermogen van 0,15 m3 is hij geschikt voor graafmachines en graaflaadmachines vanaf 7 ton en heeft hij een productie tot 10 m3 per uur. Een klein juweeltje dat in staat is een bouwplaats om te toveren in een recyclingcentrum: hij verzamelt materiaal en breekt het af tot specifieke afmetingen binnen zijn bereik, en dat alles op de bouwplaats zelf. Zo kan het materiaal worden hergebruikt voor werkzaamheden in de binnenstedelijke constructie en wegenbouw.

Mayotte – Op deze archipel in de Indische Oceaan wil de klant onafhankelijk worden van de aankoop van materiaal uit de steengroeven, zowel om te besparen op transportkosten en wachttijden en het voortdurend komen en gaan van vrachtwagens van en naar de bouwplaats te vermijden. In zijn vloot bevinden zich twee bouwmachines die met een MB Crusher apparaat werken: een Bobcat T300 met een MB-L140 breekbak en een Kubota KX080 met een MB-S14 zeeftrommel.

Het gecombineerde gebruik van deze twee machines bootst een echt recyclingcentrum na: het afvalmateriaal wordt gezeefd met de MB-S14, waarbij het fijnstof van het grove materiaal wordt gescheiden, vervolgens gebroken door de breekbak, en ten slotte direct ter plaatse hergebruikt voor het vullen van sleuven.

Het afval is omgezet in tijd- en geldwinst, maar vooral in nieuw materiaal.

Als de graafmachine meer dan 30 ton weegt…

Tsjechië – We zijn nog steeds in Tsjechië, maar deze keer is het doel van de klant om te besparen op de stortkosten of op de kosten voor de aankoop of huur van een grote mobiele breker. De graafmachine ter plaatse is een 36 ton zware Doosan DX 350 LC waarop een MB Crusher model BF120.4 breekbak is geïnstalleerd: een gewicht van 48 ton voor een laadvermogen van 1,3 m3 en een uurproductie die kan oplopen tot 53 m3/u.

Een grotere graafmachine maar dezelfde resultaten: het materiaal wordt op locatie gerecycled, het hoeft niet opnieuw te worden ingekocht of te worden afgevoerd naar een stortplaats, de transportkosten en de verwerkingstijden worden eveneens verminderd. En u werkt in alle veiligheid aangezien de graafmachinist zelf de bewerkingen uitvoert.

Bulgarije – Bij de herontwikkeling van het gebied waar 40 jaar lang het grootste staalcomplex van het land actief was – de Kremikovtsi-fabriek, waarvan de afmetingen vergelijkbaar waren met die van een stad – werd een van de grootste modellen brekerbakken aan het werk gezet, de BF135.8. Op een meer dan 45 ton zware Hyundai-graafmachine. Op een oppervlakte van ongeveer 12 miljoen vierkante meter moesten enorme hoeveelheden gewapend sloopafval worden verwerkt. Daarom werd gekozen voor de MB Crusher breekbak. Een flexibel stuk gereedschap, gemakkelijk te vervoeren en te gebruiken, met een hoge uurproductie, en in staat om het gewapende materiaal zonder enig probleem te breken. Het gewapend beton wordt gebroken tot de gewenste uitvoergrootte, en het ijzer scheidt zich snel af van de aggregaatstapel. Tegelijkertijd worden veel vrachtwagenritten – en vervuiling – gereduceerd.

Kortom, of de bouwplaats nu groot of klein is, er is altijd wel een MB Crusher aanbouwdeel waarmee een recyclagecentrum kan worden gecreëerd dat een bedrijf in staat stelt onafhankelijk te zijn bij de aankoop van materiaal.

En de productiekosten van het gerecycleerde toeslagmateriaal zijn veel lager dan die van de aankoop van nieuw toeslagmateriaal; het is ook goed voor het milieu en voldoet aan de laatste voorschriften die in verschillende landen zijn vastgesteld over het gebruik van gerecycleerde toeslagmaterialen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details