Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Fliegl toont voor het eerst het betontankstation Micromix op de Bauma

Fliegl toont voor het eerst het betontankstation Micromix op de Bauma

Anderhalf jaar na de overname van Micromix door Fliegl was Fliegl voor de eerste keer aanwezig met zijn aangepaste versie van het betontankstation type A500 op de Bauma.

Fliegl had reeds langer betonmengers in zijn gamma. Dit gaat van 300 liter voor aanbouw aan de shovel tot 2500 liter elektrisch aangedreven met elektronische weging en receptprogrammering.

Het Micromix gamma sluit daar heel mooi op aan. Want waar de Fliegl mengers voor elke mengbeurt dienen worden gevuld met een lader maakt de Micromix gebruik van voorraadbunkers.

Het systeem werkt als volgt; de klant kiest zijn af te halen product en koopt een chipkaart aan de balie, deze is vergelijkbaar met een bankkaart. Daarna begeeft hij zich naar het tankstation, plaatst zijn voertuig onder de afvoerband en steekt zijn kaart in de automaat. De Micromix zal nu volautomatisch zijn basisproducten nemen volgens gewicht, mengen met een dwangmenger van 500 of 1000 liter en vervolgens lossen op het voertuig via een in hoogte regelbare afvoerband.

Er dient dus niemand hierbij aanwezig te zijn wat een enorme tijdswinst oplevert. De operator krijgt een signaal via een zwaailicht of via een melding op zijn smartphone indien een van de voorraadbunkers of de cementsilo te leeg komt.

Het gamma bestaat uit 3 types;

  • de A500, een menger van ½ m³ met compacte afmetingen en dubbele voorraadbunker
  • de B500, voorzien van 2 bunkers en speciaal gebouwd voor het verwerken van recycling materiaal
  • de C 1000 met een menger van 1 m³ en 4 voorraadbunkers

Alle tankstations staan op een containerslede zodat ze steeds verplaatsbaar zijn. Ook de silo en de afvoerband zijn mobiel.

De tankstations van Fliegl/Micromix worden steeds “full option” geleverd, dwz incl cementsilo, afvoerband, ingebouwde hogedrukreiniger, luchtcompressor voor de cementsilo, pomp voor het toedienen van additieven,…

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details