Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Geoptimaliseerde alleskunners voor professioneel gebruik
De TH412 is het volledig opnieuw ontworpen, meest compacte model in het verreikerassortiment van Wacker Neuson.

Geoptimaliseerde alleskunners voor professioneel gebruik

De vernieuwde verreiker TH412 is uniek door zijn combinatie van hoge hefhoogte, geringe breedte en veel motorvermogen. Wiellader WL28 heeft ondanks zijn lage eigen gewicht en geringe afmetingen een niet alledaagse kiepbelasting tot 1,9 ton.

De lage voorwagen en het goed uitgebalanceerde gewicht van de machine maken een hoge kieplast mogelijk.

De Zuid-Duitse fabrikant van compacte machines voor bouw en infra, groensector en gemeentelijke diensten is al vele decennia de specialist in compacte machines. Geen grote machines die maar voor enkele doeleinden geschikt zijn, maar een modern gamma aan compacte en innovatieve multitalenten voor alledaagse werkzaamheden. Zowel de vernieuwde verreiker TH412 als wiellader WL28 borduren verder op dat uitgangspunt.

Beide machines zijn standaard uitgerust met motoren die voldoen aan de Stage V uitlaatgasnorm. Ze hebben een Auto- en ECO-modus en zijn uit veiligheidsoogpunt uitgerust met een elektrische parkeerrem met Hill Holt-functie: de machine komt tot stilstand zodra de gebruiker zijn plek verlaat, als de machine stilstaat of wanneer de rijrichting op neutraal gezet wordt. Dit voorkomt dat de wiellader wegrolt, wat de gehele bouwplaatsomgeving nog veiliger maakt.

Bij het ontwerpen van beide machines is vooral gekeken vanuit het perspectief van de gebruiker, om het werken aangenaam, gemakkelijk en minder vermoeiend te maken. Wacker Neuson noemt het “twee geoptimaliseerde alleskunners met de nieuwste technologie aan boord, die bij uitstek geschikt zijn voor professioneel gebruik met vele bedrijfsuren.”

In de 3 tons wiellader WL28 komen compacte afmetingen en wendbaarheid samen met hoge prestaties.

WL28: stabiele krachtpatser

In de 3 tons wiellader WL28 komen compacte afmetingen en wendbaarheid samen met hoge prestaties. De lage voorwagen en het goed uitgebalanceerde gewicht van de machine maken een hoge kieplast mogelijk. Bij gebruik van de palletvork en met de machine in rechte stand kan die tot 1,6 ton oplopen. Hierdoor is zelfs het verplaatsen van een pallet stoeptegels geen enkel probleem. Maximaal is een hoogte van 2,33 m haalbaar en dat komt min of meer overeen met de doorrijdhoogte van deze alleskunner. De knikhoek ligt op 44 graden en met een pendelhoek van 12 graden kan hij ook op ruw terrein goed uit de voeten. Door zijn compactheid en relatief lage gewicht is de WL28 gemakkelijk zelf te vervoeren.

De wiellader kan met een flinke lijst aanbouwdelen uit de voeten. Ook hydraulisch aangedreven veegmachines, betonmixbakken en dergelijke zijn door de krachtige hydrauliekflow van 58,5 liter per minuut geen enkel probleem. De wiellader is voorzien van een ruime, kantelbare cabine (of kantelbare canopy), waardoor de watergekoelde driecilinder Yanmar-motor, de hydrauliek en overige essentiële onderdelen zonder problemen zijn te onderhouden. Het moderne cabine-ontwerp met de vier stijlen en de panoramische achterruit zorgt in combinatie met de lage voorwagen voor een optimaal zicht en minder trillingen en geluid, waardoor de machinist zijn werkzaamheden comfortabeler kan uitvoeren.

Het innovatieve Vertical Lift System voorkomt dat de machine in de lengterichting omkiept door overbelasting.

TH412: voor veeleisende taken

Verreiker TH412 is volledig opnieuw ontworpen. Met zijn laadvermogen van 1,25 ton en een maximale lifthoogte van 4,3 m is dit het meest compacte model in het verreikerassortiment van Wacker Neuson. Hij weegt zelf tussen de 2.750 en 2.900 kg afhankelijk van de motorkeuze (Yanmar met 18,4 of 33,3 kW vermogen).

Het innovatieve bestuurderassistentiesysteem VLS (Vertical Lift System) voorkomt dat de machine in de lengterichting omkiept door overbelasting, zonder de werksnelheid te beïnvloeden. Waar andere systemen de werkcyclus onderbreken door de hydraulische functies uit te schakelen, maakt VLS ook bij hoge belastingen veilig en vloeiend werken mogelijk tijdens de gedeeltelijk automatische telescoopbeweging. De verreiker heeft vierwielbesturing en een maximale rijsnelheid van 20 of 30 km/u.

Uiteraard is ook aan de machinist gedacht: de TH412 heeft bijvoorbeeld een armsteun met geïntegreerd opbergvak, een zonnegordijn en geoptimaliseerde verwarming en ventilatie om het werken nóg comfortabeler te maken.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details