Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Iveco op Matexpo 2023
Alle goede eigenschappen van de bekende Daily, maar nu met elektrische aandrijving.

Iveco op Matexpo 2023

Op de jongste vakbeurs voor de bouwsector Matexpo toonde Iveco twee bijzonder interessante exponenten uit het grote Iveco gamma voor de bouwsector. Aandacht dus voor de nieuwe, elektrische eDaily en de veelzijdige X-Way.

De Daily is in de bouwsector door zijn robuuste constructie en groot laadvermogen, gekoppeld aan comfort en veiligheid een populaire keuze. Bedrijven die de stap willen zetten naar een emissievrije oplossing kunnen voortaan ook kiezen voor een volledig elektrische eDaily, naast de versies op diesel of CNG.

De eDaily biedt daarbij dezelfde troeven als de standaard Daily met dezelfde carrosserievarianten, laadcapaciteit en prestaties als de Daily. Ontworpen als de “elektrische tweeling” van de iconische Daily, dekt de eDaily alle toepassingen voor lichte bedrijfsvoertuigen – inclusief zware missies en ombouw. Met de eDaily kunnen dus ook carrosseriebouwers deelnemen aan de elektrische revolutie. 

Gebruiksgemak

De productiviteit en het gebruiksgemak van de eDaily worden verbeterd door een compleet ecosysteem van digitale en elektrische diensten: van het opzetten van de juiste laadinfrastructuur tot het dagelijkse energiebeheer, van diagnose op afstand en proactief onderhoud tot het nieuwe, paradigma-veranderende GATE pay-per-use bedrijfsmodel. De eDaily is de enige elektrische LCV met een laadvolume tot 20 m3, een laadvermogen tot 4,6 ton en een trekvermogen tot 3,5 ton.

Voor de prestaties zorgt een elektrische aandrijflijn met een motor van 140 kW (190 pk) en 400 Nm koppel. Hiermee zijn een maximale snelheid mogelijk tot 120 km/u en een actieradius van 400 km in gemengd verkeer.  De rijeigenschappen worden verbeterd door de onmiddellijke koppelafgifte van de elektrische motor. De eDaily wordt aangeboden in bestelwagen-, chassis-cabine-, chassis dubbele cabine, minibus en velerlei carrosserievarianten van 3,5 tot 7,2 MTM, in enkel- en dubbellucht varianten, met een breed gamma aan hoogte- en wielbasisopties. 

Hetzelfde ultrasterke chassis als gewoonlijk, geen onderdelen die uit het bovenkant van het chassis steken en digitale en analoge interfaces (zoals de CAN BUS 2.0B) maken de eDaily de meest veelzijdige en complete EV-basis voor ombouw. Een reeks ePTOs tot 15 kW is beschikbaar voor het aandrijven van koeling, kranen en andere opbouw. 

De X-Way combineert comfort met robuustheid en een hoog laadvermogen.

Iveco X-Way, de meest veelzijdige

Iveco heeft ook bij de zwaardere trucks een terechte reputatie in de bouwsector. Met de X-Way biedt Iveco het ideale voertuigen voor bevoorrading van de werf en allerlei taken waarvoor geen zware off-road noodzakelijk is (betonmixer, kipper, kipper/oplegger, containersystemen, platform, laadkraan). De X-Way combineert de robuustheid van de zware T-Way uitvoeringen (off-road) met het comfort, het nuttig laadvermogen en de prachtige cabine gelanceerd bij de introductie van S-Way (wegtransport).

De Iveco X-Way biedt ultieme flexibiliteit met een keuze aan achterassen in enkelvoudige en hub-reductie, lucht- en mechanische vering en schijfremmen voor en achter. Met het Hi-Traction systeem kan de vooras bijgeschakeld worden om maximale grip te geven, maar alleen wanneer het nodig is, dus zonder verlies aan laadvermogen en een lager brandstofverbruik ten opzichte van trucks met aandrijving op alle wielen.

De geautomatiseerde Hi-Tronix versnellingsbak met 12 of 16 versnellingen heeft een groot aantal functies, zoals Rocking Mode, Off-road Mode, Kruipmodus en 4 achteruitversnellingen, om ook off-road taken met gemak aan te pakken.

De Iveco X-Way verlegt tevens grenzen als het gaat om zijn uitzonderlijk laag eigengewicht. De Super Loader (SL)-versie bijvoorbeeld heeft het hoogste nuttige laadvermogen in de markt voor een 8×4 chassis dat is uitgerust voor de opbouw van een betonmixer.

ER is voor de Iveco X-Way een ruime keuze aan Euro VI/d diesel- en aardgasmotoren (330 tot 570 pk) voor alle toepassingen.       ■

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details