Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Funderingen

Met krachtige IFD-45 werken aan Groene Boog

IFD45-bij-Groene-Boog
De eerste klus bracht de IFD-45 naar het noorden van Rotterdam, waar Franki Foundations meewerkt aan De Groene Boog.

Tekst | Pieter de Mos

Beeld | INPIEQ

6 juli 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Vrijdag 22 april was een bijzondere dag voor zowel bouwer van funderingsmachines INPIEQ als diepfunderingsspecialist Franki Foundations. Die dag vond de officiële overdracht plaats van boormachine IFD-45, een op maat gebouwde krachtpatser met een boorkoppel van maximaal 450 kNm. Hij kon direct aan de slag.

De eerste klus van de IFD-45 was naast het spoor ten noorden van Rotterdam, waar Franki Foundations meewerkt aan De Groene Boog. Dat is de benaming voor snelweg A16, die A12 en A15 buitenom gaat verbinden. Dankzij een 100% CO2-neutrale tunnel past deze duurzame en innovatieve snelweg perfect in de omgeving.

We spraken met Steven, de ploegbaas/machinist van Franki Foundations: “Wat me direct opviel is, dat deze eerste versie van de IFD-45 weinig kinderziekten heeft. Hij is voor zijn gewicht heel compact en goed te vervoeren op een semi-dieplader. Zijn schuiftafel is tegelijkertijd behoorlijk groot.” De beperkte hoogte van de IFD-45 is uit oogpunt van veiligheid belangrijk, want zo dicht bij de spoorbaan is het essentieel dat geen bovenleidingen worden geraakt. Steven gaf INPIEQ nog graag een compliment: “Directeur Frank ontwerpt zelf en is zeer praktijkgericht. Dat de machine op maat wordt gebouwd maakt hem onderscheidend ten opzichte van serieproducties.”

Vrijdag 22 april vond de officiële overdracht plaats van boormachine IFD-45 aan Franki Foundations.

Antwoord op vragen uit funderingswereld

“De IFD-45 is door ons ontwikkeld voor het vervaardigen van vol verdringende schroefinjectie palen. Ondanks het compacte ontwerp is de machine erg krachtig en voorzien van een boormotor met een hoog boorkoppel, dat een maximum heeft van 450 kNm. Met de Stage-V motor en de moderne elektrisch-hydraulische besturing is deze machine klaar voor de toekomst”, zo vertelt INPIEQ-directeur Frank van Deursen. DE IFD-45 is de overtreffende trap van de in 2020 gepresenteerde IFD-20, die toen al naam maakte met een boorkoppel van 200 kNm. Ook de IFD-45 is een passend antwoord op vragen uit de funderingswereld naar compacte, maar tegelijkertijd krachtige machines, die kunnen werken op locaties met beperkte ruimte en hoogte (ongeveer 3 op 3 meter).     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details