Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Nieuwe compacte wiellader van Bobcat wint belangrijke designprijs

Bobcat-iF-Design-Award-2

20 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De L85 werd in de categorie Automobielen/Voertuigen uit bijna 10.000 inzendingen uit 52 landen tot winnaar gekozen door een 98-koppige jury van onafhankelijke deskundigen uit de hele wereld. 

De winnende L85 werd ontworpen door het Duitse ontwerpbedrijf Lumod GmbH uit München in samenwerking met Bobcat. Jaroslav Fišer, Product Line Director voor de Bobcat-serie compacte laders in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, vertelt: “We zijn verheugd dat de L85 in de categorie Automobielen/Voertuigen heeft gewonnen en we bedanken Lumod voor de belangrijke rol bij het begeleiden van het ontwerp van de nieuwe machine. De L85 is ontworpen in het Bobcat Innovation Center op onze campus in Dobris.”

Bedieningsgemak en uitzicht

Compacte wielladers (CWL’s) worden vaak gebruikt door minder ervaren bestuurders; dus het bedieningsgemak en een optimaal zicht vanuit de machine zijn essentieel voor de gebruiker. Bij de ontwikkeling van de L85 heeft Bobcat zich geconcentreerd op het optimaliseren van deze beide kenmerken. Dat heeft geresulteerd in een korte, steile achterkap en volledig glazen deuren aan beide zijden, die het beste uitzicht bieden; zowel naar de zijkant als naar achteren. De achteruitkijkcamera en de led-verlichting verbeteren het uitzicht nog verder. Alle bedieningselementen zijn gegroepeerd op de zijconsole, waarbij de joystick rechtstreeks op de armsteun van de stoel is aangesloten. Daardoor worden gebruiksgemak en comfort nog verder verbeterd. Dat is uniek in deze categorie wielladers.

Jaroslav Fišer voegt daaraan toe: “In de L85 herken je ook Bobcat’s iconische merktaal ‘One Tough Animal’. De machine is krachtig, wendbaar en robuust. De grillijst van de achterklep in Bobcat-oranje is het unieke kenmerkende element. Het doordachte 3D-achtige grafische werk – met signet, modelnummer en logo – is nieuw en onderstreept eveneens de robuustheid van de machine. Het interieur is voorzien van sterke merkelementen die het exterieur met het interieur verbinden en de bestuurder het krachtige Bobcat-gevoel geven.” 

Grootste laderportfolio

Door ook een machine in de categorie wielladers te introduceren heeft Bobcat nu het grootste laderportfolio van alle fabrikanten ter wereld. De L85 compacte wiellader is ideaal voor een veelheid van taken in een zeer breed scala van industrieën. De L85 kan worden gebruikt in de bouw, de groenvoorziening, verhuur, industrie, afval, recycling en landbouw, maar is ook ideaal voor wegwerkzaamheden, sneeuwruimen, onderhoud en vele andere toepassingen. Het L85-model, dat in oktober 2020 gepresenteerd werd, is nu volop in productie in de Bobcat-fabriek op de Dobris-campus in de Tsjechische Republiek.

Beknopte specificaties de Bobcat L85

 • Standaardbak              0,8 m3
 • Productlijn bakken:          0,6 – 1,2 m3
 • Bedrijfsgewicht:               5.091 kg
 • Hefhoogte:                       3.250 mm
 • Cabinehoogte:                 2.498 mm
 • Motor:                              Bobcat D24
 • Motorvermogen:              50,7 kW (68 pk)

Klik hier voor het bekijken van de product-walkaroundvideo van de L85: 

Kijk voor meer informatie over Bobcat en de Bobcat-producten onze website www.bobcat.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details