Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe generatie massieve vorkheftruckbanden voor zware magazijn- en industriële toepassingen door Yokohama Off-Highway Tires

Nieuwe generatie massieve vorkheftruckbanden voor zware magazijn- en industriële toepassingen door Yokohama Off-Highway Tires

Vorkheftrucks zijn onmisbaar bij materiaaltransport en allerlei industriële handelingen zoals heffen en transporteren. Daarom verdienen de banden van deze machines speciale aandacht. Met de nieuwe Galaxy MFS 101 SDS introduceert Yokohama Off-Highway Tires een nieuwe massieve band, ontwikkeld voor de meest veeleisende industriële en magazijnactiviteiten. De Galaxy MFS 101 SDS is speciaal ontworpen voor de moderne behoeften van werkzaamheden binnen en buiten. Deze band is een ideale keuze voor elektrische en dieselvorkheftrucks waar een hoog rijcomfort en een lange levensduur worden verwacht.

Een eigentijds en innovatief ontwerp, aangevuld met een 3-laagse opbouw helpt de Galaxy MFS 101 SDS bij het garanderen van minimale trillingen en warmteontwikkeling, samen met een betere demping, stuurbaarheid en stabiliteit. Dit zorgt voor een soepele werking op verschillende soorten industriële, verharde en asfaltoppervlakken. Bovendien zorgt slijtvaster rubber met een grotere profieldiepte en 60J-waarden voor een langere levensduur. Ze hebben ook 5 jaar garantie.

Uitstekende prestaties om verschillende redenen

De Galaxy MFS101 SDS is ontwikkeld voor intensieve 3-ploegendiensten en is een hoogwaardig 3-laags product. De loopvlaksamenstelling is zeer slijtvast en snijbestendig. De toplaag geeft de band een optimale levensduur. De dempende laag in het midden helpt trillingen tot een minimum te beperken, wat de operator comfort biedt. De samenstelling van de basislaag zorgt voor maximale stabiliteit en een efficiënte lastoverdracht naar de velgen van de vorkheftruck. De anti-slip stalen hielen zorgen voor een betere pasvorm op de velg, waardoor het wiel niet meer slipt. 

Het patroon wordt gekenmerkt door een innovatief ontwerp met een doorlopend midden en geoptimaliseerde noppen aan de schouders. Dit leidt tot weinig trillingen en een hoog rijcomfort voor operators die lange werkuren maken. De omtrekgroeven zorgen voor een beter stuurvermogen, terwijl de langere groeven voor een betere tractie zorgen.

Het brede vlakke profiel van de Galaxy MFS 101 SDS in combinatie met uniforme interne lagen leidt tot een goede verdeling van de belasting en een gelijkmatige slijtage, waardoor een hoge stabiliteit van de machine bij kritieke hef- en bochtenhandelingen wordt gegarandeerd.

Vele maten met zowel snelle als standaard hielmontage

Galaxy MFS 101 SDS-banden bieden topprestaties op het gebied van rijcomfort, bodemstabiliteit en levensduur van de band. Ze zijn er zowel in uitvoeringen van het type Quick Heel/Lip (QH) als het type Standard Heel (SH), met verschillende velgcombinaties die in bijna elke behoefte voorzien. Terwijl 31 SKU’s in 18 maten van deze nieuwe band al beschikbaar zijn in QH- en/of SH-uitvoeringen, worden momenteel nog eens 11 maten ontwikkeld, die naar verwachting tegen het derde kwartaal van 2023 zullen worden uitgebracht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details