Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwe Leica AP20 AutoPole voor snelle, eenvoudige en veilige metingen

Nieuwe Leica AP20 AutoPole voor snelle, eenvoudige en veilige metingen

Eerste total station uitgerust met tiltcompensatie, automatische hoogtemetingen en een unieke target identification

Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon, heeft de Leica AP20 AutoPole geïntroduceerd. Deze innovatieve oplossing voor geautomatiseerde totaalstations beschikt over functies als tiltcompensatie, automatische hoogtemetingen en een unieke target identification, waardoor er sneller, eenvoudiger en veiliger gemeten kan worden.

De AP20 Autopole combineert een intelligente sensormodule met de nieuwe AP valstok. Dankzij de samenwerking met bestaande geautomatiseerde totaalstations van Leica Geosystems ontstaat een unieke oplossing voor autonome workflows. Er dienen zich nieuwe mogelijkheden aan en de AutoPole is het eerste apparaat dat een oplossing biedt voor drie veelvoorkomende uitdagingen tijdens het werk: het meetstatief goed verticaal en stabiel houden; de hoogte van de valstok handmatig in de veldsoftware invoeren en zo vlot mogelijk de prisma vinden, locken en de meting starten.

Tiltcompensatie en automatische hoogtemeting

De tiltcompensatie van de AP20 AutoPole verhoogt de efficiency bij het werken met totaalstations. Het is niet meer nodig om de valstok loodrecht te houden. De tiltcompensatie verkort de meettijd en verhoogt daarnaast de flexibiliteit en de veiligheid op locatie, omdat ook eenvoudig punten gemeten kunnen worden op locaties die ontoegankelijk zijn of riskant voor de gebruiker. Door de hoogte van de valstok automatisch bij te werken in de veldsoftware, zorgt het systeem ervoor dat de geregistreerde hoogte altijd correct is. Dat voorkomt fouten, tijdrovende nabewerkingen en het risico, dat men terug moet naar de locatie om de metingen opnieuw uit te voeren. Bovendien zorgt de Target Identification ervoor, dat het meetapparaat altijd op het juiste prisma blijft focussen. In lijn met de ambitie van Hexagon om innovaties in de richting van autonome workflows te versnellen, beidt de AP20 AutoPole een hogere productiviteit, meer veiligheid en duurzaamheid. 

Veranderende werkprocessen

“Bij Leica Geosystems begrijpen we dat strakke tijdschema’s, de toenemende vraag naar nauwkeurige on-demand gegevens, maar ook budgetbeperkingen druk uitoefenen op het dagelijkse werk van landmeters en bouwprofessionals”, zegt Hans-Martin Zogg, business director Totaalstations bij Leica Geosystems. “De AP20 AutoPole verandert de werkprocessen, omdat hij meerdere uitdagingen tegelijk oplost. De tiltcompensatie en automatische hoogtemeting van de loodstaaf zijn absoluut uniek in de branche en zullen de manier waarop landmeters meetwerkzaamheden met totaalstations uitvoeren, flink veranderen.”

“Als landmeetbedrijf kunnen we alleen concurrerend en winstgevend blijven door ruimtelijke gegevens eenvoudig, snel en efficiënt in te winnen”, zegt Clifton Webb, directeur van Warner Surveys. “De Leica AP20 helpt ons om voorop te blijven lopen door onze productiviteit en flexibiliteit te vergroten. De oplossing stelt ons in staat om punten te meten die voorheen onpraktisch of onveilig waren om te meten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details