Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Sterk partnership met focus op service
Van Loo Technics verkoopt sinds eind 2021 Komatsu-bouwmachines en fungeert zo – zeker voor de regio Kempen – als belangrijke lokale partner voor BIA.

Sterk partnership met focus op service

BIA en Van Loo Technics uit Balen sloegen onlangs de handen in elkaar. De gerenommeerde leverancier van bouwmaterieel verkoopt sinds eind 2021 Komatsu-bouwmachines en fungeert zo – zeker voor de regio Kempen – als belangrijke lokale partner voor BIA. “De ‘klik’ was er meteen. Zowel BIA als Van Loo Technics dragen een optimale service hoog in het vaandel en die standaard willen we aanhouden”, vertelt Dirk Van Loo, zaakvoerder van Van Loo Technics.

Dirk Van Loo begon 20 jaar geleden met betonpompwerken. “We merkten al snel dat er in België grote nood was aan betrouwbare leveranciers van bouwmachines”, vertelt Dirk Van Loo. “Snelheid, betrouwbaarheid maar vooral een goede service bleken moeilijk te vinden in de sector. En niets is erger dan een machine die voor langere tijd uitvalt en hierdoor de continuïteit van uw activiteiten in gevaar brengt. Met een hoge kwaliteit indachtig besloten we ongeveer tien jaar geleden te starten met het verdelen van Schwing Stetter, een Duits topmerk wat betreft betonpompen en betonmixers. 

Wat dus ooit begon als een servicebedrijf voor eigen activiteiten, groeide als snel uit tot een toonaangevend servicebedrijf in de sector voor het leveren van nieuwe machines. Dirk Van Loo: “Omwille van groei werd onze initiële locatie al snel te klein en daarom kochten we een groot stuk industriegrond in Balen. Dit was een belangrijke mijlpaal omdat we plots voldoende ruimte, opslagplaats, staanplaatsen  … hadden om ons eigen ding te doen.”

Voor BIA betekent het partnership met Van Loo Technics een cruciale stap in een belangrijke regio.

Komatsu Dealer

De gedrevenheid en passie van Van Loo Technics voor bouwmachines zijn ook BIA en Komatsu niet ontgaan. “Eind 2021 werden wij erkend Komatsu-dealer voor de minigravers, graafmachines, midi-graafmachines, wielladers en ook grote constructiemachines”, verduidelijkt Van Loo. “We kregen ook andere invoerders aan de deur, maar de klik met BIA was er meteen. Onze klanten loven ons voor onze snelle en correcte service. Op dat vlak willen we meer doen dan een ander en dat wordt geapprecieerd. De betonsector is een sector waar stilstand uit den boze is. Daarom rukken wij bij problemen onmiddellijk uit en die filosofie trekken we ook door in onze unit grondverzetmachines. We beschikken over een hydrauliek stand, zowel mobiel als vast, en kunnen on site tot 1.5 duim/inch hydrauliek­slangen persen.”

Daarnaast beschikt Van Loo Technics ook over een servicewagen die op en top is ingericht. “Niet alleen voor support aan grondverzetmachines, maar ook voor het leegdraaien van mixers, het leegpompen van een betonpomp, het laden van een kraan op een dieplader … Er zijn weinig servicewagens die zo polyvalent zijn. Om een topservice te kunnen bieden, heb je natuurlijk mankracht nodig en ook daar kunnen we op teren. We hebben voldoende ruimte en goeie mensen, die door middel van bijscholing en opleidingen steeds de vinger aan de pols houden en zo een stapje voor zijn.”

“Eind 2021 werden wij erkend Komatsu-dealer voor de minigravers, graafmachines, midi-graafmachines, wielladers en ook grote constructiemachines.”

Grote meerwaarde

Voor BIA betekent het partnership met Van Loo Technics een cruciale stap in een belangrijke regio. Dirk Van Loo: “Uiteraard kunnen wij teren op zeer betrouwbare klanten waar we een directe lijn mee hebben. En we konden intussen ook al heel wat zware constructiemachines van Komatsu verkopen. Dat Komatsu een gerenommeerd A-merk is, is voor ons zeer belangrijk, net zoals Schwing Stetter overigens. Dat het Europese onderdelenmagazijn van Komatsu zich in Vilvoorde bevindt, is een heel grote meerwaarde. We kunnen er dag en nacht terecht. Als we voor 17u een bestelling plaatsen, ligt het de daaropvolgende nacht al voor uw deur. Van zo’n manier van werken houden wij. Er kan altijd iets aan de hand zijn, maar een klant die bij ons komt, mag eigenlijk geen reden meer hebben om nog bij iemand anders te gaan.”

De gedrevenheid en passie van Van Loo Technics voor bouwmachines zijn ook BIA en Komatsu niet ontgaan.

“Ik moet in dit verhaal ook zeker de sterkte van BIA benadrukken. Niet alleen als invoerder, maar ook wat betreft ondersteuning, opleidingen … De samenwerking verloopt zeer goed. Vier keer per jaar organiseren we bijvoorbeeld ook een demo- en netwerkmoment, waarbij iemand van Komatsu of BIA een demonstratie komt geven”, besluit Dirk Van Loo.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details