Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Topmachines aan de prijs van een standaardproduct dankzij lijnproductie

Topmachines aan de prijs van een standaardproduct dankzij lijnproductie

In 2019 veranderde het Waalse familiebedrijf JOSKIN het geweer van schouder door het revolutionaire Advantage-gamma te lanceren, waarbij het volledig inzette op ‘lijnproductie’. Door het overweldigende succes breidt de firma haar aanbod momenteel uit met nieuwe modellen. De focus op standaardisatie viel immers sterk in de smaak van de klanten, onder meer dankzij de verrassend lage verkoopprijs van de piekfijn uitgeruste machines.

Door het Europese conformiteitscertificaat (gebaseerd op de Europese 167/2013-verordening) zijn Belgische klanten die geopteerd hebben voor een Advantage-model verzekerd van een gehomologeerde machine – een noodzakelijke voorwaarde voor de inschrijving van het voertuig. Met het Advantage-concept bewees JOSKIN dat het de prijs van zijn landbouwmachines naar beneden kan halen zonder in te boeten aan kwaliteit. Om deze budgettaire paradox definitief uit te wissen, zette JOSKIN maximaal in op ‘lijnproductie’.

De Trans-KTP 11/45-kipwagen is voortaan beschikbaar in een Advantage-versie.

 

De modellen in kwestie worden geassembleerd op productielijnen die uitsluitend aan hen gewijd zijn en rollen dus op een identieke manier van de band. De besparingen die zo gerealiseerd worden, hebben een gunstige impact op het kostenplaatje en laten JOSKIN toe om topmachines te verkopen aan de prijs van een standaardproduct. Vandaar dat het Advantage-gamma, naast een reeks producten die specifiek bestemd zijn voor de landbouwsector, ook al zware kipwagens omvatte, die eveneens geschikt zijn voor openbare werken: de Trans-KTP 22 en 27 ton.

Frédéric Brixhe, commercieel verantwoordelijke voor Wallonië: “Steeds meer klanten zijn overtuigd van de voordelen van het systeem, zelfs al had iedereen in het verleden de neiging om zijn machine naar eigen goeddunken te configureren. Vandaag is circa 1 op 3 verkochte JOSKIN-machines een Advantage-model.”

Nieuwe Advantage-modellen

Aan de Trans-KTP 22 en 27 ton is een versie van 11 ton toegevoegd. Net zoals haar grote broers is ze uitgerust met een conische laadbak in Hardox 450-staal en allerlei technische snufjes, zoals disselvering met parabolische dwarsbladveren en een pneumatisch remsysteem. Dankzij haar compacte en robuuste ontwerp vormt ze een ideale oplossing voor kleine grond- en graafwerken, aannemers die tuinen en parken aanleggen en openbare diensten.

Het Advantage-concept is eveneens uitgebreid naar de haakarmsystemen van het merk. Een eerste dubbelasser met 18 ton optrekkracht (Cargo-lift CL 5400 D 18) is sinds juni beschikbaar. Op het menu: hydropneumatische disselvering, parabolische veerbladen, 1.550 mm wielbasis en een volledig elektro-hydraulisch machinebeheer. Een drieassig haakarmsysteem volgt in september.

Het Cargo-lift Advantage-haakarmsysteem in volle actie.

 

Europese regelgeving en registratie

Frédéric Brixhe: “Vandaag legt de Europese regelgeving (COC) uiterst strikte criteria op inzake remmen en assen. Ons Advantage-systeem geeft ons meer dan een streepje voor op de concurrentie, aangezien het ons toelaat om overal in Europa identieke machines af te leveren, terwijl heel wat andere fabrikanten het nog steeds met nationale certificaten moeten stellen.”

Om voor een machine een Europees conformiteitsattest te kunnen aanvragen, moet de fabriek waarin ze geproduceerd wordt officieel erkend zijn – wat het geval is voor alle productie-eenheden van JOSKIN. Voor de remtests werkt het bijvoorbeeld samen met een gespecialiseerd studiebureau. “We waren al vertrouwd met de normen voor de wieltrein, maar de remcapaciteit optrekken van 35 naar 50 % is niet niks.”

Deze normen zouden in principe op 1 januari 2020 van kracht worden, maar die deadline is toen een half jaar uitgesteld. Behoudens ‘collateral damage’ ten gevolge van de coronacrisis moeten kipwagens nu over een conformiteitsattest beschikken alvorens ze kunnen worden ingeschreven. Frédéric Brixhe: “Om in België een voertuig in gebruik te kunnen nemen, heb je voortaan een Q-plaat nodig die voldoet aan de meest recente normen voor de machine in kwestie.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details