Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo lanceert de EC300E Hybrid

Volvo lanceert de EC300E Hybrid

EENVOUDIG HYBRIDE SYSTEEM VAN VOLVO VERBETERT ENERGIE-EFFICIËNTIE TOT 20%

De Volvo EC300E Hybrid graafmachine haalt energie uit de neerwaartse beweging van de giek en laadt daarmee de accumulatoren op die gebruikt worden om de hydraulische pomp aan te drijven.

Vaak zijn de beste ideeën het eenvoudigst. Volvo CE heeft dit ter harte genomen met zijn ingenieuze nieuwe EC300E Hybrid. Bij andere systemen wordt de energie die vrijkomt bij het draaien van de bovenwagen van de graafmachine opgevangen om de motor elektrisch te ondersteunen.

De nieuwe hybride van Volvo maakt echter gebruik van de ‘gratis’ energie die vrijkomt bij de neerwaartse beweging van de giek en gebruikt deze om het motorsysteem te boosten.

De krachtige en regelmatige neer-waartse bewegingen laden de 20 liter hydraulische accumulatoren op die vervolgens energie leveren aan de hydraulische hulpmotor. De bestuur-baarheid en prestaties zijn identiek aan die van de standaard EC300E, inclusief de mogelijkheid om gelijktijdig in ECO-modus en in Hybride-modus te werken.

SNELLE TERUGVERDIENING BIJ GRAAFWERKZAAMHEDEN

Dit slimme en eenvoudige systeem ontlast niet alleen de motor, maar zorgt daarbij eveneens voor een vermindering van het brandstofverbruik tot 20% en een vermindering van de CO2-uitstoot tot 10%. En dit alles zonder prestatieverlies!

Bij gebruik voor graafwerkzaamheden (vooral bij een rotatie van 90°) kan de terugverdientijd van deze eenvoudige aanpak iets meer dan 1 jaar zijn.

Niet enkel het idee is eenvoudig, maar de componenten ook. Deze bestaan uit een paar extra componenten die gemakkelijk te onderhouden zijn.

Deze hybride-technologie is nog maar eens een voorbeeld van de toewijding van Volvo CE aan innovatie en de ontwikkeling van duurzamere en goedkopere oplossingen voor zijn klanten.

De EC300E Hybrid is de eerste van een nieuwe reeks hydraulische graafmachines en opent meteen een nieuw hoofdstuk over de manier waarop we de wereld kunnen bouwen waarin we willen leven.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details