Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks introduceert nieuwe XXL FH-cabine in België

Volvo Trucks introduceert nieuwe XXL FH-cabine in België

Volvo Trucks heeft de omvang van de reeds ruime FH-cabine vergroot voor meer leefcomfort op de lange afstand. De grotere cabine met meer opbergruimte en een van de grootste bedden in de sector is na Australië nu ook conform met de Europese en Belgische wetgeving. De XXL cabine is leverbaar in België vanaf begin december.

De nieuwe XXL-uitvoering van de populaire FH-cabine is ontworpen om onderweg een thuis te zijn voor langeafstandschauffeurs op zware opdrachten. De cabine is maar liefst 600 liter groter dan de al ruime FH, waardoor chauffeurs veel meer ruimte hebben om zich uit te rekken. Er is ook een groter bed en veel extra opbergruimte binnen handbereik.

Nieuw ontwerp

Dit werd bereikt door een nieuw ontwerp van de Volvo Trucks FH-cabine waarbij de achterste cabinewand 25 cm naar achteren werd verplaatst en verstevigd met C-stijlen. Het resultaat is een veel grotere cabine die ook sterk genoeg is om te voldoen aan de strenge veiligheidsnormen van Volvo Trucks. De hoogte blijft 4 meter conform de Belgische normen.

“We wilden een veel grotere cabine die sterk genoeg is om de frontale botsingstests van Volvo Trucks te weerstaan, maar zonder veel gewicht toe te voegen. De XXL-cabine presteert op beide fronten”, zegt Lars Franck, productmanager Special Vehicle Offering bij Volvo Trucks.

Een grotere cabine voor een betere nachtrust

Voor een goede nachtrust heeft de XXL-cabine een van de grootste bedden in de branche. Het bed is 13 cm langer gemaakt dan die in een reguliere FH en 25 cm breder, waardoor er volop extra hoofdruimte ontstaat en ruimte om zich uit te rekken. En het nieuwe matras is vervaardigd met S-Touch Technology, met een polyether schuimkussen op elke veer.

“Een goed uitgeruste chauffeur rijdt veiliger en is tevredener. Daarom wilden we een echt groot bed dat ook zeer comfortabel is”, zegt Joacim Vernersson, Chief Project Manager Special Vehicles bij Volvo Group Trucks Technology.

Het interieur van de cabine is ontworpen met het oog op flexibiliteit en praktische toepassingen. Met 50 liter extra opbergruimte in de compartimenten onder het bed kunnen chauffeurs meer persoonlijke items meenemen op lange ritten. Het onderbed kan ook worden besteld met een verstelfunctie voor meer flexibiliteit en comfort.

“Veel chauffeurs van Volvo-trucks zitten soms weken achtereen op de weg. Voor hen is de XXL-cabine ontworpen met flexibiliteit en chauffeurscomfort van wereldklasse”, zegt Joacim Vernersson.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details