Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Volvo Trucks lanceert Business Case Simulator om energietransitie in de transportsector te versnellen

Volvo Trucks lanceert Business Case Simulator om energietransitie in de transportsector te versnellen

Volvo Trucks zet een belangrijke stap in de ondersteuning van transportbedrijven bij de overstap naar elektrisch rijden. Met de lancering van de Business Case Simulator biedt Volvo Trucks een gratis online tool die organisaties helpt evalueren of ze klaar zijn voor elektrische vrachtwagens. De simulator geeft inzicht in de potentiële impact van elektrisch transport op de bedrijfsvoering en concrete tips voor een succesvolle switch.

“De transportsector staat voor een grote uitdaging om te verduurzamen”, zegt Hugo Seghers,
Electromobility Manager bij Volvo Trucks Belgium. “Elektrische vrachtwagens spelen hierin een cruciale rol. Ze stoten geen CO₂ uit en produceren aanzienlijk minder geluidsoverlast, wat een positieve impact heeft op de luchtkwaliteit en het leefmilieu in onze steden. Bovendien zijn ze energiezuiniger dan traditionele dieseltrucks. Met de Business Case Simulator willen we bedrijven op een transparante en objectieve manier informeren over de mogelijkheden van elektrisch transport en hen helpen bij het nemen van de juiste beslissing.”

De Business Case Simulator is een gebruiksvriendelijke online tool die in 10 stappen inzicht geeft in de ‘elektrische readiness’ van een organisatie. Bedrijven beantwoorden vragen over hun transportnoden, zoals de dagelijkse afstanden die hun vrachtwagens afleggen, het type transport dat ze uitvoeren en hun duurzaamheidsdoelstellingen. Op basis van deze antwoorden berekent de simulator in welke mate een organisatie klaar is voor e-mobility en wat de impact van elektrische vrachtwagens zou zijn op hun bedrijf. De tool geeft ook advies over hoe de overstap naar elektrisch transport voorbereid kan worden.

Onafhankelijke partner in e-mobility

Naast de Business Case Simulator biedt Volvo Trucks ook een breed scala aan diensten aan om transportbedrijven maximaal te begeleiden bij de overstap naar elektrisch rijden. Dit omvat onder meer uitgebreid advies op maat, onderhoud en service, flexibele financieringsmogelijkheden en trainingen voor chauffeurs. Ook doet Volvo Trucks beroep op een uitgebreid netwerk van partnerbedrijven om ondersteuning te kunnen bieden bij de installatie van laadinfrastructuur en energiemanagement.

”Volvo Trucks is meer dan alleen een producent van elektrische vrachtwagens”, zegt Seghers. ”We zien onszelf als een partner in elektromobiliteit en streven ernaar onze klanten optimaal en onafhankelijk te adviseren bij hun overstap naar een duurzamere toekomst en een meer competitieve markt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details