Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Producten

Alles in één flexibele semidieplader

Naamloos-1 kopiëren

Tekst | Tekst: Hendrik De Spiegelaere – Beeld: Dezeure

26 januari 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het zijn degelijke voertuigen met als gemeenschappelijk kenmerk een grote flexibiliteit en dat is bij de nieuwste ontwikkeling, de Multicharger, zeker het geval.

Met de Multicharger mikt Dezeure in de eerste plaats op aannemers die op zoek zijn naar een transportvoertuig voor het vervoeren van het eigen materieel. De Multicharger in de uitvoeringen ‘47’ (drie assen) en ‘37’ (twee assen) komt daaraan tegemoet. Dezeure ging bij het nieuwe ontwerp uit van de vorige generatie met gelaste langsliggers en profielen en moderniseerde het concept. Dankzij nieuwe technieken en materialen kon het eigengewicht met zo’n duizend kilo naar omlaag gebracht worden, zonder dat de robuustheid of de levensduur hierdoor in het gedrang gebracht werden. Dat levert meteen een ton meer nuttig laadvermogen op voor de 3-asser of 35 ton voor een totaalgewicht van 47 ton.

De Multicharger is een polyvalente dieplader, die zowel kan ingezet worden voor het vervoer van machines als bijvoorbeeld bouwketen of zware lading. Hiervoor is de Multicharger uitgerust met een grote hoeveelheid (40-tal) sjorogen om de lading vast te stellen en uitsparingen voor paaltjes om de lading op zijn plaats te houden. Om bredere ladingen te vervoeren is de semidieplader ook gemakkelijk te verbreden van 2.550 tot 2.900 mm. Uitrusting om de lading vast te zetten kan opgeborgen worden in de gegalvaniseerde koffer op de nek.

Geen oprijrampen

Om het laden van machines te vereenvoudigen introduceerde Dezeure de Greenstep. Bij dit ontwerp kan het gedeelte van het laadbed achter de wielen neerklappen en op die manier dienst doen als oprit. Dat maakt het omgaan met zware en omslachtige oprijrampen overbodig en zorgt er meteen voor dat het laden sneller en veiliger kan gebeuren. Met de Greenstep kan het laadbed over zijn volledige lengte gebruikt worden. Het wegvallen van de rechtop staande oprijrampen zorgt meteen ook voor een 20 % lager verbruik. In optie kan bovendien een overgangsstuk geleverd worden tussen het laadbed en de nek van de semidieplader, zodat voertuigen of machines kunnen doorrijden tot op de nek.

Dezeure monteert standaard 11 ton SAF assen met luchtvering. Die kunnen voorzien worden als starre assen, uitgerust worden met gedwongen besturing of naar wens voorzien van elektrische sturing. De Multicharger krijgt een grondige behandeling tegen roestvorming voor een lange levensduur en wordt afgewerkt en gespoten naar wens van de klant.

Het huidige Dezeure NV gaat terug op een loonbedrijf, opgestart in 1947. In 1970 werd daar begonnen met de constructie van kipwagens voor eigen gebruik. In 1996 komt de derde generatie in het bedrijf, die in 2015 het roer volledig overneemt. Het productiegamma wordt uitgebreid, onder meer naar voertuigen voor het wegtransport. Voor 2021 wordt een nieuwe vestiging gepland in Kaaskerke (Diksmuide).     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Olivia Castelein

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details