Platform over bouwmaterieel & bouwmachines
Altijd een slimme oplossing voor u

Altijd een slimme oplossing voor u

Wie veilig, snel en efficiënt heavy-duty hijswerk wil uitvoeren, kiest best voor vacuümheftechniek. Als dealer van Vacuworx in België kan Senex uit Heule (Kortrijk) u op weg helpen met de vacuüm lifting-technologie tot 40 ton. Nieuw in het programma is de Flexible Lifter.

Het in Tulsa (USA) gevestigde Vacuworx ontwerpt en produceert sinds 1999 de hoogste kwaliteit heavy-duty hefwerktuigen voor de olie- en gasindustrie, de water- en rioleringssector, de snelweg en zware constructie, betonbouw, landschapsarchitectuur en de verwerkende industrie. De vacuümhefsystemen voldoen aan alle belangrijke internationale (veiligheids)eisen. Nieuw in het programma van Vacuworx is de Flexible Lifter, waarmee zowel grote betonnen en stalen (rij)platen als lange en zware buizen (riolering) worden verplaatst met behulp van vacuümheftechniek. Daarbij kan de Flexible Lifter worden gekoppeld aan een autolaadkraan, waardoor hij overal snel inzetbaar is. Zijn kracht schuilt in de flexibiliteit van een poliepgrijper, gecombineerd met vacuümheftechniek.

De Flexible Lifter is voor vlakke en ronde producten inzetbaar, ook aan een autolaadkraan.

 

Veel veiliger werken

Vacuümheftechniek heeft grote voordelen bij het verplaatsen van bijvoorbeeld betonblokken, stalen platen & buizen, ook – of net vooral – wanneer die gecoat zijn. Het werken met een vacuümhefsysteem is veel veiliger dan de traditionele zekeringsmethoden. Zo is er minder grondpersoneel nodig, waardoor er geen werknemers op gevaarlijke plekken rond of onder de last staan en lopen. Ook moeten medewerkers niet langer op trailers en dergelijke klimmen om stroppen, haken of klemmen te bevestigen waardoor er minder kans is op opgevallen.

Het systeem is dermate beveiligd dat de machinist of bestuurder de lading veilig en gecontroleerd omlaag kan brengen in alle omstandigheden – zelfs bij eventuele slangbreuk.

Voordelen tov traditionele zekeringsmethoden

Dankzij het werken met vacüumtechnologie, is er niet langer nood aan kettingen & slings. Dit betekent niet alleen tijdswinst & een toename van de veiligheid, maar ook veel minder slijtage en handelingen om het materiaal te zekeren. Bovendien moeten slings zeer precies gecentreerd worden om wegglijden van de pijp te voorkomen, dat is overbodig bij de inzet van vacuümheftechniek. Overigens kan een vacuümhefsysteem ook materialen op afstand verwerken zonder verplaatsing van aangrenzende stukken.

Hoe het werkt

Het Vacuworx™ vacuümhefsysteem bestaat uit vier hoofdcomponenten: een vacuümpomp die wordt aangedreven door een op zichzelf staande motor of hydraulisch wordt aangedreven door de hostmachine. Een vacuümreservoir en -klep, die het vacuüm garandeert. Vacuümpads voor platte en ronde producten en zichtbare en hoorbare waarschuwingen als het systeem in werking is.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details